[Žinios trumpai] Zelenskis pasidalijo savo baisiausia išvada apie Putiną  ()

Po kelių mėnesių kovos su Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazija į šalį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atskleidė, kas jam atrodo baisiausia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu Piersui Morganui, V. Zelenskis sakė, kad „baisiausias dalykas“ jo gimtojoje šalyje vykstančiame kare yra tai, kad V. Putinas supranta Rusijos invazijos sukeltus niokojimus.

„Man atrodo, kad baisiausia yra tai, kad jis iš tikrųjų yra sveiko proto ir supranta, ką daro“, – sakė V. Zelenskis. „Sakyčiau, kad tai pati baisiausia išvada, kurią galiu padaryti – kad jis supranta, ką daro, žino, kiek žmonių nužudo. Jis žino, kiek žmonių buvo išprievartauta, kiek yra nužudytų ar ištremtų vaikų“.

Ukrainos prezidentas teigė, jog „pasaulis leido susiklostyti tokiai situacijai, leido atsirasti tokiam žmogui“, ir dėl to atsakomybė už karą Ukrainoje tenka „visam pasauliui“.

Prie V. Zelenskio interviu prisidėjo jo žmona, pirmoji ponia Olena Zelenska, kuri sakė, kad „sunku žodžiais nusakyti“, kaip ji jaučiasi dėl V. Putino veiksmų.

„Neįmanoma suprasti, kaip viena košmariška idėja gali nustumti visą žmoniją į viduramžių laikus“, – kalbėjo ji. „Aš tikrai neturiu žodžių ir tikrai nenoriu nieko sakyti garsiai, nes nėra įprastų žodžių tai apibūdinti.

Pokalbio metu V. Zelenskis Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką Borisą Johnsoną, kurį neseniai jo paties parlamento nariai privertė pasitraukti iš pareigų, pavadino artimiausiu sąjungininku.

„Mes bendraujame kas antrą dieną“, – sakė jis. „Buvau susijęs ne tik biurokratiniu keliu. Galėjau jam paskambinti kartą kas antrą dieną. Kai situacija palengvėjo po Kyjivo okupacijos, bendraudavome kas savaitę“.

 

Atsižvelgdamas į jo artimus santykius su B. Johnsonu, V. Zelenskis teigė, kad yra „nerimaujantis“ dėl to, kas vadovaus JK.

Prezidentas pavadino Johnsoną „dideliu Ukrainos draugu“.

„Noriu, kad jis kur nors politikoje kažkuo būtų. Nenoriu, kad jis išnyktų, bet sprendimas yra Didžiosios Britanijos žmonių rankose“, – sakė Ukrainos prezidentas. „Tačiau esu tikras, kad ir kokias pareigas jis užimtų, jis visada bus su Ukraina. Tai iš širdies.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(122)
(3)
(119)

Komentarai ()