[Žinios trumpai] Medvedevas vėl grasino Švedijai ir Suomijai – nurodė, kas leidžiama ir kas draudžiama būnant NATO nare  (1)

Pasak Medvedevo, Rusijos Federacijos reakcija tariamai priklausys nuo to, kaip šios dvi šalys toliau kurs savo užsienio politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Saugumo Tarybos pirmininkas Dmitrijus Medvedevas vėl ėmė grasinti Švedijai ir Suomijai dėl įstojimo į NATO. Medvedevas grasinimus paskelbė savo „Telegram“ kanale.

„Kalbant apie mūsų reakciją į šių šalių įstojimą į NATO, tai, kaip sakė mūsų šalies prezidentas, ši reakcija bus simetriška“, – sakė Saugumo Tarybos pirmininkas, dar kartą palietęs temą dėl abiejų šalių įstojimo į NATO.

Tačiau ką turėjo omenyje „simetriškas atsakymas“, jis nepatikslino.

Tačiau jis pridūrė, kad Rusijos Federacijos reakcija esą priklausys nuo to, kaip Švedija ir Suomija toliau kurs savo užsienio politiką: ar pasirinks neutralų kelią, ar suteiks savo teritoriją karinėms bazėms.

 

„Tai yra, jie gali pasirinkti kitokį kelią Šiaurės Atlanto aljanse: arba nuosaikų, arba, kaip sakoma, visiškai „atverti vartus“ ir nuspręsti savo teritorijoje kurti bazes, dislokuoti smogiamuosius ginklus“, – sakė Medvedevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)

Komentarai (1)