Politologas skelbia, iki kada Ukraina būtinai turi laimėti karą – priešingu atveju, Baltuosiuose Rūmuose atsiras stiprus Rusijos sąjungininkas  (2)

JAV respublikonų parama Ukrainai palaipsniui silpsta. Tuo pat metu D. Trumpas yra kitoje pusėje – jis yra prorusiškas, o ne proukrainietiškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę interviu DW išsakė politologas ir filosofas, Stanfordo universiteto profesorius Francis Fukuyama.

Anot jo, akivaizdu, kad jei D. Trumpas 2024 metais grįš į prezidento postą, tai gali išspręsti visas Rusijos problemas, nes D. Trumpas esą ketina išvesti JAV iš NATO.

„Taip Kremlius pasiektų savo pagrindinius tikslus tiesiog pakeisdamas Amerikos politikos kursą. Todėl manau, kad labai svarbu, kad Ukraina padarytų tam tikrą pažangą ir per vasarą imtųsi iniciatyvos mūšio lauke“, – sakė Fukuyama.

Filosofas mano, kad karui užsitęsus, bus daugiau raginimų Ukrainai atsisakyti teritorijos, kad karas būtų sustabdytas.

Ukrainos pietų grąžinimą jis taip pat pavadino realiausia šiandienos strategija:

„Tai svarbiau nei Donbasas. Manau, kad Donbaso grąžinimas per artimiausius kelis mėnesius bus gana sunkiai įgyvendinamas. Tačiau vasaros pabaigoje pietuose galime pastebėti tikrą pažangą. Ukrainai labai svarbu atkurti prieigą prie Juodosios jūros uostų, atnaujinti visų žemės ūkio produktų eksportą, nutraukti Rusijos Odesos blokadą“.

 

„Įsivaizduoju, tam ukrainiečiai ir skirs daugiausia dėmesio. Jie jau pradėjo puolimą Chersono regione ir ten padarė tam tikrą pažangą. Jei, tarkime, iki rugsėjo ar spalio mėnesio jie iš tikrųjų išlaisvins teritoriją, tai bus pagrindas rimtų derybų dėl paliaubų pradžiai. Tačiau nemanau, kad ukrainiečiai galės jas pasiekti, kol per Juodąją jūrą neatvers patekimo į išorinį pasaulį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(9)
(5)

Komentarai (2)