[Žinios trumpai] Paviešinti neįtikėtini duomenys: Ukraina pradėjo itin slaptą ir grandiozinę misiją 2015 metais, dabar skinami vaisiai  (3)

Ukrainos agentai sėkmingai darbuojasi Maskvoje nuo 2015 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 7 metus Maskvos sprendimų priėmimo centruose dirba ir Ukrainos agentai. Jie sėkmingai atlieka savo darbą ir daro įtaką Rusijos vidaus darbuose Kyjivo labui. Būtent slapti agentai, dirbantys priešo teritorijoje, pranešė apie pasikeitusią Putino įsiveržimo į Ukrainą datą.

Apie tai „The Telegraph“ kalbėjo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato viršininko pavaduotojas Vadimas Skibickis.

Po 2014 metų įvykių, įvykus neteisėtai Krymo aneksijai ir okupavus dalį Donbaso, Kyjivas pradėjo vykdyti slaptą misiją. 2015 metais Ukrainos žvalgyba gavo užduotį infiltruoti agentus į priešo teritoriją – Rusiją. Misija buvo sėkmingai įvykdyta, o „vaisiai“ skinami šiandien.

„Daugelis ukrainiečių, gyvendami  Rusijoje, padarė rimtą karjerą valstybės tarnyboje. Dėl šios padėties „labai lengva“ dirbti su priešu“, – sakė žvalgybos pareigūnas Kirilas Budanovas.

 

Kaip pažymėjo Skibickis, būtent iš Ukrainos žvalgybos pareigūnų buvo gauta informacija, kad Rusijos kariuomenė ruošiasi pradėti karą Ukrainoje, taip pat ir apie pasikeitusią užpuolimo datą, ne vasario 15 d., o vasario 24 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(6)
(135)

Komentarai (3)