[Žinios trumpai] „Krymo tiltas turi būti sunaikintas”: analitikas įvardino, kokias užduotis turės išspręsti Ukraina  ()

Karo ekspertas Kirilas Michailovas teigia, kad Krymo tilto sunaikinimo operacijai reikia rimto pasiruošimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint sunaikinti Krymo tiltą, pagrindinę priešo įrangos ir darbo jėgos tiekimo arteriją, reikia sukurti labai sudėtingą karinę operaciją. Karo ekspertas Kirilas Michailovas mano, kad tokia operacija neįmanoma be tolimojo nuotolio ATACMS raketų. Tam reikės naudoti ir dronus, gali prireikti ir karių išsilaipinimo ant tilto ar jo prieigose.

„Klausimą reikia išspręsti, o tolimojo nuotolio raketų panaudojimas yra prioritetinis pasirinkimas. Parengiamieji darbai iš tikrųjų yra daug sunkesni nei vien paleidimo mygtuko paspaudimas“, – pabrėžė Michailovas.

Labai svarbu išjungti oro gynybą, kuri užtikrina gana tankią objekto apsaugą. Tam reikia panaudoti raketas, kurios jau įrodė savo efektyvumą naikinant priešo radarų stotis ir elektroninės karybos prietaisus. Tik gerai organizuoti mokymai leis efektyviai panaudoti ATACMS tolimojo nuotolio balistines raketas, kurių pristatymo tikimasi artimiausiu metu.

Šiuo metu Rusija stiprina savo pajėgas Pietų Ukrainoje. Papildomi kariai ir technika atvyksta iš Krymo, o į okupuotą pusiasalį patenka Krymo tiltu. Jo sunaikinimas - didžiulis prioritetas. Tačiau tokia ataka, kurios metu gali nukentėti civiliai, turi būti atlikta labai tiksliai. Baiminamasi, kad Rusija išnaudotų ją propagandiniams tikslams ar net branduolinio ginklo panaudojimo pateisinimui. Be to, Krymo tilto vis dar paliktų susisiekimą laivais - visiškas tiekimo per Krymą nutraukimas šiuo metu nėra įmanomas.

(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: