[Žinios trumpai] Rusijos propaganda netyčia paneigė esminę oficialią karo priežastį: visus 8 metus Ukraina į Donbasą nešaudė?  ()

Rusijos propagandistai susipainiojo pasakojimuose apie Donecko apšaudymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 4 d. rytą Donecko muzikos ir dramos teatro teritorijoje buvo atsisveikinama su vienu žiauriausių teroristų apsišaukėliškos Donecko Liaudies Respublikos artilerijos vade Olga Kačura, slapyvardžiu Korsa. Į laidotuves atvyko daug Rusijos propagandistų ir kolaborantų, pasivadinusių Gorlivkos, Donecko ir kitų gyvenviečių vadovais, žinomais kovotojais ir valstybės tarnautojais, kurie tradiciškai suvaromi į tokius renginius. Galbūt okupuoto regiono centre nebūtų buvę tokios išdavikų koncentracijos, jei Vladimiras Putinas teroristei nebūtų po mirties suteikęs Rusijos didvyrio titulo.

Rusijos propagandistų interviu metu staiga prasidėjo apšaudymai, kurie, žinoma, pateko į kadrus. Įdomu tai, kad visi vadinamieji kariai išsilakstė, bet buvo žuvusių civilių. Vadinamasis Donecko „meras“ Aleksejus Kulemzinas teigia, kad per išpuolį Puškino bulvare žuvo 1956 m. gimusi moteris, 1997 m. gimęs vyras,dar viena moteris ir paauglys, kurių palaikų, kaip teigiama, nepavyko atpažinti (nors viešumoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame vyras žuvusią moterį su paaugle pavadino savo žmona ir anūke). Vienas „Telegram“ pranešė apie penkis žuvusius civilius ir šešis sužeistus.

Okupantai ir propaganda tradiciškai apkaltino Ukrainos ginkluotasias pajėgas miesto apšaudymu. Tačiau vaizdo įrašas, kuriame tariamai vaizduojama šalia viešbučio „Donbass Palace“ žuvusi moteris, uždengta antklode, pasirodė ne toks vienareikšmis, kaip teigė rusai. Kadre „lavonas“ kelis kartus pajudina galvą. Net po to, kai „velionė“ buvo uždengta, ji ir toliau aktyviai judėjo.

 

Vėliau agentūra „RIA Novosti“ tikriausiai sujaukė algoritmus ir pasakė, kad Donecko centras buvo apšaudytas pirmą kartą per 8 metus. 162-ąją plataus masto karo dieną Rusijos „žiniasklaida“ netikėtai patvirtino, kad Ukrainos kariuomenė niekada anksčiau nebuvo smogusi toms vietoms, kur susitinka pagrindiniai  propagandistai, „verslininkai“ ir „autoritetai“. Ir dabar staiga ukrainiečiai nusprendė išmesti sviedinius ne karinėms operacijoms, o šiaip - į miesto centrą.

 

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas sakė, kad Ukraina nedalyvavo Donecko apšaudymuose: „Tik patys rusai smogia į Donecką... Mums nėra prasmės smogti tokiems renginiams (laidotuvėms). Mums reikia naikinti tris dalykus: kuro sandėlius, sandėlius su artilerijos sviediniais ir operatyvines-taktines vadavietės.“

(72)
(0)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: