[Žinios trumpai] Į rankas pateko naujausi metodiniai nurodymai propagandistams: skelbiamas JAV „saulėlydis“ ir nauja pasaulio tvarka (Foto)  (2)

Rusijos žiniasklaidos darbuotojams liepiama palyginti karą Ukrainoje su Pirmuoju pasauliniu karu. Jie taip pat privalo kalbėti apie vidinius priešus, gresiantį Vakarų nuosmukį ir teisingą Rusijos misiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos prezidento administracija parengė naują vadovą propagandistams. Apie tai praneša „Meduza“, turinti dokumento kopiją. Leidinio teigimu, mokymo vadovas buvo parengtas rugpjūčio 1-ajai, Vokietijos paskelbimo karo Rusijai 1914 metais, metinėms.

Rusijos žiniasklaida dabar turėtų kalbėti apie tai, kad dabar, kaip ir XX amžiaus pradžioje, Rusija buvo įtraukta į karinę Vakarų konfrontaciją, kuri pradėjo karus siekdama įgyti naujų kolonijų. Kita vertus, jose turi dalyvauti rusai, nes jie negali palikti „broliškų tautų“ bėdoje ir yra priversti stoti „gindami prispaustuosius“.

Mokymo vadove karas Ukrainoje vadinamas „šiuolaikine Ukrainos krize“, prasidėjusia dėl Euromaidano ir po jo vykusių karinių veiksmų Donbase. Teigiama, kad jų priežastis – „Ukrainos radikalų ir oficialios Kyjivo valdžios“ pažeidimai dėl rusakalbių piliečių, kurie nenorėjo gyventi „rusams priešiškoje Ukrainos valstybėje“.

Mokymų vadove nė žodžio neužsimenama apie rusus, kurstančius neramumus Kryme ir Donbase.

Štai kodėl Krymas turėjo tapti Rusijos dalimi, o Donecko ir Luhansko sritys paskelbė nepriklausomybę. Vadovo autoriai mano, kad tai neprieštarauja tarptautinei teisei, šie regionai tiesiog „realizavo tautų apsisprendimo teisę“.

Rusų propagandistams taip pat buvo liepta kalbėti apie tai, kaip Vakarai Ukrainoje pradėjo „mizantropinės ideologijos ir rusofobijos pagalba ugdyti kelias žmonių kartas, kurios nekenčia Rusijos ir yra pasiruošusios žudyti rusus“. Tuo pat metu Kremliaus bandymai taikiai išspręsti konfliktą žlugo dėl JAV veiksmų, dėl kurių Ukraina tapo „fronto linija Vakarų ir Rusijos konfrontacijoje“. Štai kodėl Rusijos Federacija buvo „priversta“ pradėti karą.

 

Vadovo autoriai išsamiai pasisakė, kaip kalbėti apie Vakarų kišimąsi į Rusijos Federacijos vidaus reikalus, lygindami esamą situaciją su XX amžiaus pradžia. Jie prisiminė, kad Vokietija finansavo bolševikų veiklą, dėl kurios galiausiai 1917 metais kilo „masinės riaušės“. Neva dabar naudojami tie patys metodai: Vakarai „finansuoja nesisteminę opoziciją, protesto judėjimus ir antirusišką žiniasklaidą“. Be to, po vasario 24 d. jie pradėjo dėti daugiau pastangų šiose srityse.

 

Propagandistai turi paaiškinti savo auditorijai, kad valdžia yra teisi, kai kuriems priskirdama užsienio agentų statusą. Vadovo autoriai tvirtina, kad „visos organizacijos, žiniasklaidos priemonės, tinklaraštininkai ir žurnalistai, gaunantys finansavimą iš užsienio, prieštarauja Rusijos pozicijai“.

Taip pat užsienio agentai, užsienio žvalgybos tarnybų paliepimu, verpia klastotes ir demonstruoja ne tik antivyriausybines, bet ir antirusiškas nuotaikas, tapdami nacionaliniais išdavikais. Tai ypač liudija jų džiaugsmas dėl rusų kareivių mirties.

 

 

Kremliaus vadovo autoriai primygtinai reikalauja, kad rusai būtų įsitikinę pasaulinės „antiamerikietiškos tendencijos“ raida, dėl kurios bus prarasti visi JAV kariniai sąjungininkai ir „net rimti prekybos partneriai“.

Rusai turėtų žinoti, kad visa tai taps įmanoma pasibaigus karui Ukrainoje, kuris duos pradžią „naujos pasaulio tvarkos formavimuisi“. Būtent tokia ir yra Rusijos misija tarptautinėje arenoje: sukurti „teisingesnę ir saugesnę pasaulio tvarką“. Ji turi užtikrinti, kad bet kurios valstybės saugumas nebūtų „vykdomas kitos valstybės saugumo lygio mažinimo kaina“, taip pat neleis jokioms tautoms didinti savo gerovės kitų tautų ar valstybių sąskaita.

Vadovo autoriai pabrėžia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tai pareiškė savo kalboje Miunchene dar 2007 metais, kai „Rusija tapo būsimos tarptautinių santykių dehegemonizacijos pranaše“. Štai kodėl aplink jį telkiasi didžioji pasaulio dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(27)
(-22)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: