[Žinios trumpai] Irano „Shahed 129“ dronai jau pradėjo HIMARS medžioklę Ukrainoje – kiek tai pavojinga? (Video)  (0)

Praėjus šešiems mėnesiams nuo invazijos į Ukrainą pradžios, aukščiausia Rusijos Federacijos politinė vadovybė suprato, kad Rusijos kariuomenė pralaimi technologijų kovą visuose frontuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdamas ištaisyti situaciją, Kremlius susitarė su Teheranu, kad būtų tiekiami smogiamieji bepiločiai orlaiviai, kurių techninės charakteristikos būtų panašios į „Bayraktar TB2“. Sklando gandai, kad pirmąją Irano dronų partiją, perduotą Rusijai, sudaro 46 vienetai.

Šią savaitę Oleksijus Arestovičius pranešė, kad Rusija jau naudoja Irano bepiločius orlaivius Ukrainoje.

Teigiama, kad Iranas Kremliui perdavė „Shahed 129“, galinčius skristi ore iki 150 km/val greičiu. Dronų nuotolis yra 1500 km. Kremlius masiškai kartoja žinią, kad keli šimtai tokių bepiločių orlaivių pradės tarnauti RF ginkluotosiose pajėgose – kai tai įvyks, Ukrainos HIMARS raketų sistemoms neva „ateis galas“.

Pasak karo eksperto Aleksandro Konovalenkos, net Irano kariuomenė neturi kelių šimtų UAV. Jie gaminami mažomis partijomis. Pastebėtina, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos yra ginkluotos „Orion“ bepiločiais orlaiviais, kurių charakteristikos yra panašios į „Shahed“. Tuo tarpu Ukrainoje įsibrovėliai „Orion“ praktiškai nenaudoja. Taip yra dėl didelio jų pažeidžiamumo Ukrainos oro gynybos sistemoms.

 

Ekspertas pažymėjo, kad bepiločius orlaivius „Shahed“ Ukrainos priešlėktuvininkai naikins taip pat, kaip „Orionus“. Vadinasi, įsibrovėliai negaus jokio taktinio pranašumo naudojant Irano UAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(4)
(146)

Komentarai (0)