[Žinios trumpai] Atskleistas Rusijos GRU sąmokslas nužudyti aukščiausius Ukrainos gynybos pareigūnus, tarp jų ministrą Reznikovą (Foto, Video)  ()

Įtariama, kad Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas ir gynybos žvalgybos vadovas Kyrylo Budanovas buvo sužlugdyto Rusijos karinės žvalgybos agentūros (GRU) sąmokslo taikiniais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pirmadienį paskelbtoje naujoje ataskaitoje nurodė, kad jai pavyko užkirsti kelią tariamai suplanuotoms žmogžudystėms. Teigiama, kad būsimiems žudikams už kiekvieną nužudymą buvo pažadėta nuo 100 000 USD iki 150 000 USD atlygio, nurodė SBU.

Laikinai einantis SBU vadovo pareigas Vasylis Maliukas teigė, kad įtariamas pasikėsinimas buvo kaip atsakas į tai, kad Rusija iki šiol nepasiekė pergalės kare.

„Priešas negali laimėti mūšio lauke, todėl jis griebiasi savo įprastų metodų – bando organizuoti pasikėsinimą į kariškius ir Ukrainos valdžios vadovus“, – sakoma Maliuko pranešime. „Ir tuo dar kartą įrodo visam pasauliui, kad Rusija yra teroristinė valstybė, kuri nesilaiko jokių civilizuotų taisyklių. Tačiau puikiai suprantame, ko tikėtis iš Rusijos Federacijos, todėl veikiame iš anksto ir iš anksto neutralizuojame priešo specialiąsias operacijas.“

Nustatyta, kad nužudymo sąmokslą sukėlusi grupė buvo sudaryta iš Rusijos GRU narių, įskaitant separatistinės Luhansko Liaudies Respublikos (LLR) gyventoją, pranešė SBU.

Vadovaujnt Rusijos „koordinatoriui“, Luhansko gyventojas esą pasinaudojo savo ryšiais nusikalstamuose sluoksniuose, kad surastų žmogų, galintį įvykdyti užsakomąsias žmogžudystes. Pranešama, kad jis gavo atsakymą iš Ukrainos sostinės Kijevo gyventojo, kuris sutiko „pašalinti“ Ukrainos karį už 5000 USD kaip bandomąjį nužudymą. Ukrainos karį, kurį jie tariamai norėjo nužudyti, kurio vardas SBU ataskaitoje nenurodytas, rusai apkaltino dalyvavimu „fizinėse rusų karo belaisvių žudynėse“.

 

 

Teigiama, kad Luhansko gyventojas bandė užmaskuoti savo keliones į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją įvažiuodamas per Baltarusiją, tačiau SBU darbuotojai dokumentais užfiksavo jo atvykimą į Ukrainos šiaurės vakarų Voluinės sritį ir „susitikimą su bendrininku“.

 

Ukrainos Kovelio mieste SBU kontržvalgybos pareigūnai sulaikė abu vyrus. Pareigūnai kratos metu rado „nusikalstamų veikų įrodymų“ ir Rusijos pasą.

„Šiuo metu abiem suimtiesiems pareikšti kaltinimai dėl išdavystės ir tyčinio nužudymo“, – nurodė SBU.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo SBU pateiktu vaizdo įrašu, kuriame parodyta, kaip buvo sulaikyti būsimi žudikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()