Karo ekspertas: „mažai kas supranta, bet situacija labai labai bloga, užtenka smogti personalui ir Ukrainoje bus Černobylis 2“  (4)

Karo ekspertas Aleksejus Getmanas prognozavo sprogimo okupantų užminuotoje Zaporižios atominėje elektrinėje pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė tezė, kurią televizijos kanale išsakė karo ekspertas Aleksejus Getmanas: „Pasakysiu šiek tiek daugiau: bijau, kad mažai kas supranta, kaip tai veikia, nes jie gali paimti įkaitais stoties darbuotojus ir tada nutraukti šių jėgos agregatų priežiūrą. Jeigu nebus prižiūrimi jėgos agregatai, netikrinama temperatūra ir kiti rodikliai, tai gali įvykti avarija panaši į Černobylio, nes situacija labai labai bloga.“

Aleksejus Getmanas davė interviu „Pryamiy“ televizijos kanalui.

Pirmas dalykas, į kurį karo ekspertas nusprendė atkreipti ukrainiečių dėmesį, buvo toks, kad NATO įsikiš į karinį konfliktą tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos, kai tik įvyks sprogimas ZAE, nes Rusija jau seniai buvo perspėta, kad branduolinio ginklo panaudojimas jai būtų negrįžtamas momentas. Išvada: niekas nepakenks reaktoriui, nes tai tik „branduolinio šantažo“ bandymai.

Atsižvelgdamas į tai, kad priešas grasina susprogdinti užminuotą ZAE, karo ekspertas pasakė taip: „Kaip tai pavojinga? Beveik neįmanoma susprogdinti elektrinės taip, kad sprogtų jėgainė. Tai bus ne atominė bomba, o „nešvari bomba“. Jei reaktorius bus susprogdintas, tai energetiniame bloke naudojamas branduolinis kuras užterš labai didelį plotą“.

 

Tada Aleksejus Getmanas paaiškino, kad skirtumas tarp paties jėgos agregato sprogimo ir branduolinio kuro yra labai didelis: „Branduolinio reaktoriaus sprogimo atveju ši tarša turi skirtingą spinduliavimo silpnėjimo pusperiodį, ir sukurs ilgalaikį radioaktyvų foną, kuris aplink gamyklą bus mirtinos dozės, o radiacija pakils į orą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (4)