[Žinios trumpai] Ždanovas turi informacijos, kas prasidėjo su Rusijos elitu: „Euforija baigėsi, ateina katastrofos suvokimas“  (3)

Olegas Ždanovas pažymėjo, kad Rusijos politinio elito atstovai yra labai išsigandę to, kas vyksta, ir yra per žingsnį nuo aktyvių žingsnių, kad išsisuktų iš esamos padėties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jie gali daryti stebuklus“ – apie nuotaikas tarp Rusijos elito kalbėjo Olegas Ždanovas.

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas išsakė savo nuomonę apie šiandien vyraujančias nuotaikas tarp Rusijos elito.

„Kartais klausau kai kurių Rusijos politologų ir jie sako, kad elitas labai išsigandęs. Dauguma supranta, kas vyksta. Jie patys tai jaučia, nes tikrai negali naudotis savo pinigais, sukauptais vakarietiškose sąskaitose. Ir labai išsigandę, labai bijo V. Putino ir jo artimų bendražygių. Jie bijo represijų. Bet žinote, aš jums pasakysiu, kad išsigandę žmonės gali padaryti tokius stebuklus, kurie gali būti ir visai netikėti“, – interviu Vadimui Gerasimovičiui sakė Ukrainos karys.  

O. Ždanovo teigimu, kad ir kaip V. Putino bijotų Rusijos elito atstovai, vis tiek bręsta supratimas, kad jie eina ne tuo keliu, tai yra aklavietė ir jų politinės karjeros pabaiga. Ir šis supratimas atėjo po to, kai Vakarų šalys pradėjo įšaldyti jų banko sąskaitas ir nekilnojamąjį turtą. Prieš tai jie gyveno turtų euforijoje ir manė, kad už pinigus viską galima nusipirkti, o dabar ėmė suprasti, kad galima likti ir be pinigų.

„Ar norite pasakyti, kad Rusijos elitas dabar išgyvena šias penkias neišvengiamo suvokimo stadijas (neigimas, pyktis...) ir jau yra priėmimo stadijoje? – kalbėjo šeimininkas.

 

„Visiškai teisingai“, – patvirtino O. Ždanovas. – Dabar jie jau kažkur yra susitaikymo ir supratimo, kad reikia kažką daryti, stadijoje. Kitas etapas bus suvokimas, ką tiksliai reikia padaryti, kad būtų galima rasti būdą išeiti iš situacijos. Ar manote, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų generaliniame štabe tvyro džiugi nuotaika po tų sukrėtimų, kuriuos ten daro V. Putinas? Ir yra dar vienas persitvarkymas. Beje, tai gali turėti įtakos ir karo veiksmų eigai.“

Tada ekspertas paaiškino, kad, viena vertus, dažna vadų kaita labai demoralizuoja Rusijos kariuomenę (o dabar ten vyksta dar vienas personalo valymas – į savo postus perkeliami šeši aukščiausi generolai). Tačiau, kita vertus, tai gali, priešingai, paskatinti didesnį priešo aktyvumą.

 

„Galų gale, žiūrėk, nauja šluota šluoja nauju būdu“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas. – O ką darys naujai paskirtas vadas? Pabandys įrodyti V. Putinui, kad jis pateisins didelį pasitikėjimą. Odioziniai (lot. odiosus – nepakenčiamas, bjaurus) S. Surovikinas ir A. Dvornikovas jau pašalinti. Jau antrasis ešelonas slenka į pirmąsias pozicijas, o dabar gali tiesiog bandyti įvykdyti puolimą, kad parodytų V. Putinui šiame kare bent šiokią tokią sėkmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(2)
(64)

Komentarai (3)