[Žinios trumpai] Bandomojo referendumo rezultatai šokiravo Maskvą – skubiai sprendžiama, ką daryti toliau  (4)

Okupuotų Ukrainos teritorijų gyventojai nepritaria prisijungimui prie Rusijos Federacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius planuoja aneksuoti Donbasą ir pietus: uždarų rinkimų rezultatai nuliūdino Maskvą. Kremliaus deleguoti sociologai ir politologai po vasario 24 d. Rusijos kariuomenės užgrobtose Ukrainos teritorijose surengė uždarus rinkimus, siekdami išsiaiškinti vietos gyventojų požiūrį į Maskvos planus prisijungti šiuos regionus.

Rezultatai buvo itin skaudūs Rusijos vadovybei, rašo „Meduza“, remdamasi prezidento administracijai artimais šaltiniais.

Apklausos parodė žemą minėtų teritorijų gyventojų pritarimą aneksijai. Nepaisant to, Kremlius mano, kad „balsavimas“ vyks „kaip turėtų“, neatsižvelgiant į žemą paramos lygį. Visų pirma, okupantai ketina atidaryti ribotą balsavimo apylinkių skaičių, kur priims prorusiškus piliečius, kad sukurtų Rusijos televizijai masinio pobūdžio vaizdą.

Kalbant apie galimas „referendumo“ datas, Maskva rugsėjo 11-ąją vadina preliminaria, bet ne galutine data. Užpuolikai nėra tikri, kad iki to laiko jiems pavyks užimti visą Donecko srities teritoriją, tačiau tuo pat metu „jie neabejoja, kad anksčiau ar vėliau pavyks užimti visą Donbasą“, rašoma straipsnyje.

 

Kartu vienas iš pašnekovų teigė, kad Kremlius bijo netekti Chersono dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, todėl jie leidžia rengti „referendumus“ nepaisant situacijos Ukrainos rytuose. Maskva neatmeta, kad prie Rusijos Federacijos teks prijungti tik dalį Donecko srities. Po „referendumo“ įsibrovėliai ketina ginti Chersono sritį jau „kaip Rusijos teritoriją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(15)
(8)

Komentarai (4)