[Žinios trumpai] Nerealios žinios! Daugiau nei 26 šalys susitarė dėl 1,5 mlrd. eurų karinės pagalbos Ukrainai (Video)  ()

Ukrainos sąjungininkų susitikimas Danijoje yra dar vienas iškalbingas paramos Ukrainai ir jos kariuomenei ženklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys skyrė daugiau nei 1,5 milijardo eurų finansinės pagalbos, įrangos ir mokymų, kad padidintų Ukrainos karinius pajėgumus kare prieš Rusiją, praneša „Reuters“, remdamasi Danijos gynybos ministru Mortenu Bodskovu.

Renginyje, kuriame dalyvavo 26 sąjungininkai, pasišventę toliau remti Ukrainą, dalyvaujančios valstybės susitarė dėl daugiau ginklų, raketų ir amunicijos tiekimo, Ukrainos karių mokymų ir išminavimo veiklos. Be to, jos įsipareigojo Ukrainos labui padidinti vidaus ginklų gamybą.

„Reuters“ nepateikia detalių apie tiekiamų ginklų nomenklatūrą, nors Ukrainos gynybos ministerija anksčiau sakė, kad ministras Oleksijus Reznikovas su savo kolega iš Danijos diskutuoja apie Ukrainos karinio personalo mokymus užsienyje, ypač apie sausumos ir jūrų išminavimo specialistų mokymą. Taip pa tsausumos pajėgų ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teritorinės gynybos pajėgų mechanizuotųjų padalinių bazinius kombinuotus karinius mokymus.

 

Be to, Reznikovas „Los Angeles Times“ žurnalistams sakė, kad šiuo metu Ukrainos prioritetas yra įsigyti daugiau naikintuvų.

Be to, Didžioji Britanija per renginį Danijos sostinėje paskelbė apie dar trijų M270 ilgo nuotolio raketų artilerijos sistemų tiekimą.

Konferencija Kopenhagoje yra Ukrainos gynybos kontaktinės grupės – tarptautinio karinės pagalbos koordinavimo centro, kuris buvo įkurtas per viso pasaulio gynybos ministrų konferenciją JAV Ramsteino oro bazėje Vokietijoje šių metų balandį, susitikimų tęsinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()