[Žinios trumpai] Sensacinga informacija apie Rusijos puolimą: pirmoji data buvo gruodžio 26-oji – bet kas Putinui sutrukdė?  ()

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius prisipažino, kad 2021 metų spalio pabaigoje 100 % žinojo, kad Rusija surengs visapusišką invaziją į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis kalbėjo interviu Dmitrijui Gordonui, praneša „Ukrinform“.

„Spalio pabaiga. 100 % žinojau, kad puls. Pirmoji parengties data jau buvo žinoma. Gruodžio 26 d. Rusai turėjo būti pasiruošę iki katalikiškų Kalėdų. Bet nespėjo dėl savo aplaidumo. Antras data buvo sausio 12-oji. Bet ir vėl nepavyko“, – sakė Arestovičius.

Jis pridūrė, kad kita Rusijos Federacijos pasirengimo puolimui data – vasario 16 d.:

„Rusų armijai buvo duotas visas mėnuo ruoštis. Tada buvo pradėta intensyviai perkelti Nacionalinė gvardija. Kremlius turėjo planą: Kremlius tikėjo, kad įsiverš kariuomenė, o po mėnesio arba šiek tiek mažiau atvyks Nacionalinė gvardija. Bet kinai uždraudė. Vasario 12 dieną prasidėjo olimpiada. Kinai pasakė ne - „negadinkite mūsų olimpinių žaidynių“, - sakė Arestovičius.

 

Jis tęsė, kad vasario 20 d. buvo paskutinė 2022 m. žiemos olimpinių žaidynių Pekine data, todėl Rusijos kariai planavo atakuoti Ukrainą vasario 22 d.

„Bet vasario 23-iąją Rusijoje minima Tėvynės gynėjo diena, todėl puolė kitą dieną – 24 dienos rytą“, – sakė prezidentūros vadovo patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: