[Žinios trumpai] Ukraina nusitaikė į Rusijos karius, keliančius grėsmę didžiausiai Europos atominei elektrinei: „tapote mūsų specialiu taikiniu“  ()

Ukraina taikosi į Rusijos karius, kurie šaudo į didžiausią Europoje atominę elektrinę arba naudoja ją kaip šaudymo bazę, o G7 šalys, bijodamos branduolinės katastrofos, paragino Maskvą išvesti savo pajėgas iš atominės elektrinės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Rusija apsikeitė kaltinimais dėl kelių incidentų apšaudžius Zaporožės AE Pietų Ukrainoje. Rusijos kariuomenė užėmė elektrinę karo pradžioje.

„Kiekvienas Rusijos karys, kuris šaudo į elektrinę arba naudoja ją kaip priedangą, turi suprasti, kad jis tampa ypatingu taikiniu mūsų žvalgybos agentams, mūsų specialiosioms tarnyboms, mūsų armijai“, – vakariniame šeštadienio kreipimesi sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Zelenskis pakartojo teiginius, kad Rusija elektrinę naudoja kaip branduolinį šantažą.

 

Tarptautinė atominės energijos agentūra, siekianti patikrinti elektrinę, perspėjo apie branduolinę katastrofą, jei kovos nenutrūks. Branduolinės energetikos ekspertai baiminasi, kad kovos gali pakenkti jėgainės panaudoto kuro baseinams arba reaktoriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(4)
(55)

Komentarai ()