[Žinios trumpai] Paaiškėjo beprotiška taktika, kaip „Wagner“ medžioja M777 haubicas, o tada smogia „Msta“: taip gali tik rusai!  ()

„Wagner“ grupės kalėjimuose užverbuoti Rusijos nusikaltėliai naudojami kaip patrankų mėsa Ukrainos frontuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmuto apylinkėse Donbase pastebėti buvę kaliniai, kuriuos Rusijos kalėjimuose masiškai verbuoja Kremliaus milijardierius Jevgenijus Prigožinas savo „Wagner“ grupei. Jie išmetami į mūšį be jokio atsargumo ar pasiruošim, skelbia rusų žurnalistė ir rašytoja Julija Latynina.

„Jie naudojami kaip masalas. Žinote, kaip jie gaudo liūtą, pririšdami prie medžio ėriuką ar ožką... Jie naudojami kaip kovos dalis. Pirma, šie buvę kaliniai puola kaip baudžiamieji batalionai. Tiesą sakant, jie nėra ginkluoti niekuo, išskyrus kulkosvaidžius... Jie puola nedidelėmis grupelėmis po 10-15 žmonių be jokios technikos paramos. Na, gryni vaikai“, – sakė Latynina.

Ji patikslino, kad šių savižudžių pagalba Rusijos kariuomenė bando išsiaiškinti M777 haubicų ir kitos artilerijos vietas. Rusijos dronai „Orlan-10“ stebi puolimą - žvalgosi, iš kur ukrainiečių artileristai daužys puolančius apgautus buvusius kalinius.

 

Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogia į besiveržiančią „Wagner“ grupę, dronas perduoda Ukrainos artilerijos koordinates Rusijos savaeigiams pabūklams „Msta“. Pastebėtina, kad labai dažnai tokia įsibrovėlių taktika nepasiekia rezultatų.

„Kadangi „Msta“ šaudo netaikliai, kaip taisyklė, jie dažnai nepataiko į haubicas ir Ukrainos kariai tuo metu turi laiko lipti į apkasus. O nusikaltėliai būna išnaudoti“, – sakė Latynina.

(96)
(2)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: