[Žinios trumpai] Tai būtų neįtikėtinas manevras! „Wagner” bazės kontaktai gali būti nutekinti tyčia, būrys norėjo gauti Rusijos didvyrio apdovanojimą  ()

Rugpjūčio 14 d. Rusijos Federacijos propagandistai pranešė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą amerikietiškais HIMARS prieš užgrobtoje Popasnoje esančią „vagneriečių“ būstinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpuolis prieš „Wagner“ bazę Popasnoje gali būti suvaidintas. Rusijos Laisvės radijo tarnybai pavyko nustatyti vaizdo įrašo, kuriame matyti, kaip kraunamas rusų okupanto kūnas, geografinę vietą.

Filmuota prie Mironovskajos gatvėje esančio namo nr. 8, kamera žiūri į garažus už namo nr. 12, kur tariamai buvo „Wagner“ būstinė. Abejones dėl smūgio realumo išsakė projekto „Conflict Intelligence Team“ įkūrėjas Ruslanas Levijevas.

„Prisimindamas, kaip Prigožinas labai mėgsta apgaudinėti ir kiek jis visada buvo pasirengęs tam išleisti, ir kokias dideles pastangas yra pasirengęs dėti, vis dar abejoju dėl to, kas iš tikrųjų atsitiko“, – sakė Levijevas.

Pasak jo, visi Rusijos „karo korespondentai“ žino apie draudimą filmuoti karinius objektus ir vietas. Tačiau šiuo atveju okupantai pozuoja prie štabo su į Prigožiną panašiu asmeniu.

 

„Kodėl? Suvilioti HIMARS. Žinome, kad HIMARS su 90 % tikimybe pataikys į šį objektą, šalia pastatome  radarą ir artileriją, laukiame HIMARS šūvio, nustatome jo koordinates – smogiame atgal. Jei sėkmingai atsakysime ir sunaikinsime HIMARS, tada visas būrys gaus Rusijos didvyrių apdovanojimus“, – sakė Levijevas.

Generalinis štabas oficialių komentarų kol kas nepateikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(22)
(-8)

Komentarai ()