Karo analitikai: Vokietijos kancleris taip drėbtelėjo, kad galimai yra „pakabintas“ Kremliaus tarnybų  (8)

Vakar ryte Kryme vėl nugriaudėjo sprogimai. Vienoje pusiasalio dalyje matyti tankūs juodi dūmai. Pasak liudininkų, sprogimai nugriaudėjo prie elektros pastotės Džankojaus rajone. Parlamento narys Oleksijus Gončarenka pareiškė, kad Azovskojės gyvenvietėje sprogo okupantų amunicijos sandėlis. Ar tai Ukrainos karių, partizanų darbas sužinosime netrukus, tačiau be jokios abejonės, rūkymas ne tik sukelia vėžį, jis ne pirmą kartą skaudžiai ir netikėtai kerta ordai į užnugarį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad siekiant uždrausti turistines vizas Rusijos piliečiams, svarbu galvoti apie disidentus ir neapsunkinti gyvenimo tiems, kurie bėga nuo Putino režimo. "Mums svarbu suprasti, kad daug žmonių bėga iš Rusijos, nes nesutinka su Rusijos režimu. Visi mūsų sprendimai neturėtų apsunkinti išvykimo iš šalies, atsiribojimo nuo vadovybės ir diktatūros Rusijoje", - sakė Maskvos advokatas Scholzas.

Pasirodo, po Europos kurortus besiblaškantys, degtinei ir vynui pinigus taškantys rusų turistai yra nepaprastai iškilūs kovotojai su Putino režimu. Disidentai. Solženycino mokiniai. Keletą tokių, išlipusių iš automobilio su rusiškais numeriais, vos pastovinčių ant kojų, garsiai besikeikiančių, deja, teko stebėti sekmadienį priešpiet Inturkės miestelio parduotuvėje.

Scholzas iš esmės, tik švelnesniais žodžiais kartoja tą patį, ką transliuoja Kremliaus ruporai Peskovas ir Zacharova. Tai rodo, kad šis Vokietijos lyderis yra galimai „pakabintas“ Kremliaus tarnybų.

Čekija rugpjūčio mėnesio pabaigoje derėsis dėl ES sprendimo uždrausti išduoti rusams turistines vizas. Vokietija nepritaria tokiam sprendimui. Ukraina Vokietijos poziciją aštriai kritikuoja.

Rusija sumokėjo už dujų tranzitą per Ukrainą. Praėjusią savaitę Rusijos "Gazprom" pervedė savo reguliarų mėnesinį mokėjimą Ukrainos "Naftogaz" ir jis buvo patvirtintas.

Teigiama, kad prognozės apie recesiją JAV nepasitvirtino. Vien liepos mėnesį sukurta daugiau kaip pusė milijono naujų darbo vietų. Nedarbo lygis sumažėjo iki 3,5 % ir yra žemiausias nuo 1969 m. Degalų kainos pirmą kartą nuo kovo mėnesio nukrito žemiau 4 JAV dolerių už galoną. Vartotojų nuotaikos tapo gerokai linksmesnės. Akcijų rinka užfiksavo didžiausią augimą nuo lapkričio mėnesio, o "Moody's analytics" teigimu, JAV ekonomika atsigauna.

Praėjusią savaitę Rusijos naftos eksportas į Aziją sumažėjo iki žemiausio lygio nuo invazijos į Ukrainą pradžios, o tai Kremliui yra įspėjamasis ženklas, kad rusiškos naftos paklausa gali mažėti. Praėjusios savaitės laivybos duomenimis, kasdienis srautas buvo mažesnis nei du milijonai barelių per dieną, o Rusijos naftos eksportas į šį regioną tapo mažiausias nuo kovo mėnesio. Tačiau nepaisant sankcijų, Rusija per mėnesį iš žalios naftos eksporto gauna maždaug 30 mln. dolerių daugiau nei prieš invaziją. Plečiamos rinkos, siunčiant tanklaivius į Šri Lanką ir Egiptą.

 

Ukrainos gynybos ministerija praneša, kad iš Latvijos atvyko dar šešios M109 haubicos, kurios jau „dirba“ mūšio lauke.

Operacinis lygmuo

Orkams vis sunkiau įvykdyti išpurtasnukių generolų pavedimus - užimti Kramatorską, Slovjanską, Bachmutą. Driskiams nesugeba užimti net nedidelio Piskų kaimelio, apie kurio pergalingą išvalymą nuo „nacių“ pranešta jau prieš savaitę ir pakartojama kas dvi dienas.

Šiaip ne taip rusams pavyko mobilizuoti vadinamosios LNR karius, tačiau šie atsisakė vykti kovoti už vadinamąją DNR. LNR „kariai“ nori kovoti tik už LNR, o Luhansko sritis jau „išvaduota“.

Ukrainiečiai intensyviai dirba pietuose. Tą ir anksčiau esame sakę, kad galvodant apie Chersono išvadavimą, visų pirma, jį reikia atkirsti nuo likusios ordos paramos. Paskutinėmis dienomis šioje fronto dalyje matome būtent tai – driskių pajėgos Chersone tiksliais gynėjų smūgiais į tiltus ir susisiekimo kelius yra atribotos, ir jei ukrainiečių jungtinėms pajėgoms pietuose pavyks pakelti partizanų bangą, derinant ją su reguliarios kariuomenės veiksmais, okupantui bus riesta.

Taktinis lygmuo

 

Atrodo, kad Rusija ruošiasi smogti Ukrainai iš Baltarusijos teritorijos. Į Baltarusijos Ziabrovkos aerodromą atgabenta 14 S-400 zenitinių sistemų, apie 60 raketų bei kitų sunkiųjų ginklų.

Šią naktį Rusijos teroristai itin stipriai apšaudė Charkivą. Smūgiai kliuvo penkiems iš devynių miesto rajonų. Tokio plataus raketų atakų spindulio mieste jau seniai nebuvo.

Pajuodę ir nuplyšę ordos legionai mėgina veržtis į Bachmutą ir Avdijivką, ten tebevyksta mūšiai. Tęsiamas puolimas Staromichailovkos-Nevelskojės kryptimi.

Driskiai iš tankų ir raketinės artilerijos pliekia į Soledarą, Šumy ir kitas aplinkines vietoves.

Iš visų tipų artilerijos apšaudyta ir Kramatorsko sritis.

Okupantai eilinį sykį nesėkmingai bandė veržtis link Piskų ir Pervomaiskajos.

Slovjansko kryptimi okupantai apšaudė ukrainiečių pozicijas netoli Grušuvachos ir Vernopolio. Rusai čia mėgina persigrupuoti, sulaukti logistinės paramos.

 

Juodojoje jūroje liko budėti tik du Rusijos lavai - sparnuotųjų raketų nešėjai.

Remiantis naujausia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo informacija, Juodosios ir Azovo jūrų operacinėse zonose priešo laivų grupuotės daugiausia dėmesio skiria žvalgybai, civilinės laivybos blokavimui Juodosios jūros šiaurės vakarinėje dalyje ir smūgių sudavimui kariniams objektams bei infrastruktūros elementams Ukrainos teritorijos gilumoje sparnuotomis raketomis.

Ukrainiečiai susprogdino logistiškai svarbų geležinkelio tiltą tarp Tokmako ir Melitopolio.

Ukrainos aviacija smogė į dvi vietoves Novopetrivkos ir Maksimivkos rajonuose, kuriose buvo sutelkta okupantų ginkluotė ir karinė įranga.

Komentaras

Fašistinės Rusijos diktatorius Putinas forume "Armija-2022" gyrėsi Rusijos ginkluotę vadindamas "žymiai pranašesne" ir mažiausiai dešimt kartų geresne nei konkurentų. "Mūsų tauta didžiuojasi savo kariuomene ir laivynu, jų gynėjų profesionalumu ir drąsa. Ir šiandien, specialios karinės operacijos metu, mūsų kariai kartu su Donbaso kovotojais garbingai atlieka savo pareigą, kovoja už Rusiją, už taikų gyvenimą Donecko ir Luhansko liaudies respublikose, aiškiai vykdo visas pavestas užduotis - žingsnis po žingsnio išlaisvina Donbaso žemę", - bandė Hitleriui demagogija prilygti Putinas. Jis susirinkusiuosius į forumą bandė įtikinti, kad didelio tikslumo rusiški ginklai, robotika, naujais fizikos dėsniais (!!!) grįstos kovos sistemos, lyginant su analogais užsienyje, „yra dešimtmečiais priekyje“.

 

Kai kurios solidžios žiniasklaidos priemonės šiuos Putino kliedesius išplatino beveik pažodžiui, taip talkindamos nevykėliui mėginant iškišti rusišką ginkluotę atsilikusioms pasaulio šalims. Mat į forumą "Armija-2022" atvyko tik Šėkorėjos ir kelių kitų neturtingų Afrikos šalių atstovų delegacijos.

„Dešimtmečiais konkurentus lenkianti armija“ nesugeba mėnesį užimti nedidelio Piski kaimelio.

Maskolijos barbarams vienas kelias – bendrystė su atsilikusiomis pasaulio gentimis už geležinės uždangos.

Šimtmečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Aurimas Navys
(125)
(10)
(115)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: