[Žinios trumpai] ISW paaiškino, kodėl Rusija Krymo sprogimus sąmoningai vadina teroristiniais išpuoliais - tai labai gudrus žingsnis  ()

Krymo okupantų kariniuose objektuose nugriaudėjo galingų sprogimų serija. Nors jie nepriklausomų šaltinių siejami su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakomis, Rusija dėl jų kaltina neatsargumą ar net terorizmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija smūgius į karinius objektus okupuotame Kryme priskiria teroristiniams išpuoliams, siekdama nukreipti pasaulio dėmesį nuo atskirų valstybių raginimų pripažinti ją teroristine valstybe. Tai teigiama JAV Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Rugpjūčio 17 dieną Krymo „vadovas“ Sergejus Aksionovas pranešė, kad Kryme buvo neutralizuoti Krymo totorių „Hizb ut-Tahrir“ centrai, kaltinami pagalba Ukrainai. Aksionovas nepateikė jokių to įrodymų.

„Tikėtina, kad Rusijos pareigūnai vis labiau sies Ukrainos partizanų išpuolius okupuotose teritorijose su tariamu „islamo ekstremizmu“, siekdami atitolinti Ukrainos partizanų judėjimą nuo tarptautinės bendruomenės ir sumenkinti Ukrainos raginimus oficialiai pripažinti Rusiją valstybe terorizmo rėmėja“, – rašoma pranešime.

 

Analitikai pastebi, kad smūgiai Rusijos kariniams objektams yra teisėtas jėgos panaudojimas ir nėra teroro aktas. „Nėra įrodymų, kad šias atakas įvykdė islamistų ekstremistai“, – rašo ekspertai.

(7)
(1)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: