[Žinios trumpai] Istorinė akimirka! Vokietija pristatė pirmuosius pasaulyje vandeniliu varomus traukinius (Video)  (2)

Vokietija trečiadienį pristatė pirmąjį pasaulyje vandeniliu varomą traukinį, atverdama duris ekologiškesnėms kelionėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maršrutu Bremervorde, Žemutinėje Saksonijoje, važiuos 14 „Coradia iLint“ traukinių, varomų kuro elementų varomąja technologija, rašoma pranešime.

CNN praneša, kad tarp geležinkelio savininkų „Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen“ (LVNG) ir šių traukinių gamintojos „Alstom“ buvo pasirašyta 93 milijonų eurų vertės sutartis.

„Mobilumas be teršalų yra vienas iš svarbiausių tikslų siekiant užtikrinti tvarią ateitį“, – pranešime teigė „Alstom“ generalinis direktorius Henri Poupart-Lafarge.

Penki iš šių 14 traukinių debiutavo trečiadienį. Iki metų pabaigos jie laipsniškai pakeis 15 maršruto dyzelinių traukinių. Vos vienas kilogramas vandenilio degalų prilygsta maždaug 4,5 kilogramo dyzelinio kuro.

Šie vandeniliu varomi traukiniai pakeitė dyzelinius traukinius 100 km geležinkelio ruože, jungiančiame Kukshaveno, Bremerhaveno, Bremervoerde ir Buxtehude miestus netoli Hamburgo.

 

Projektas taip pat apima Elbės-Vėzerio geležinkelių ir transporto verslą (EVB), kuris bus atsakingas už traukinių valdymą, ir dujų bei inžinerijos įmonę „Linde“.

Traukiniai neskleidžia jokios taršos ir kelia mažai triukšmo, išskiria tik vandens garus. Jie gali įveikti 1000 kilometrų atstumą, o tai reiškia, kad jie gali veikti tinkle visą dieną su vienu vandenilio baku, pranešė CNN.

Trasoje jau įrengta vandenilio degalinė. Traukiniai gali pasiekti iki 140 km/h greitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai (2)