[Žinios trumpai] Vokietijos gynybos ministerija įspėjo Ukrainą, lenkai tiesiog supyko: kas vyksta?  (4)

Vokietijos gynybos ministrės Christine Lambrecht teigimu, šalies kariuomenė pirmiausia turi sugebėti užtikrinti savo ir NATO saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht nemato galimybės tolesniam ginklų pristatymui Ukrainai iš Vokietijos kariuomenės atsargų. Apie tai praneša Die Welt.

„Kaip gynybos sekretorė turiu pripažinti, kad pasiekėme ribas“, – sakė Lambrecht. Pasak jos, Bundesveras turi sugebėti garantuoti valstybės ir aljanso apsaugą, todėl ji užtikrins, kad taip būtų ir ateityje. Dėl to daugiau ginklų iš šalies sandėlių Ukrainai nebus siunčiama.

Vokietija Ukrainai davė nemažai ginkluotės, įskaitant 54 pėstininkų kovos mašinas M113, 15 savaeigių priešlėktuvinių ginklų „Gepard“, 10 savaeigių haubicų „Panzerhaubitze 2000“, 10 visureigių HMMWV, daug amunicijos, prieštankinių ginklų. Vokiški „Panzerfaust 3“ ir „RGW-90 Matador“ granatsvaidžiai ukrainiečių yra labai vertinami.

Apie 200 tankų Ukrainai perdavusios Lenkijos valdžia buvo nepatenkinta Vokietijos pozicija šiuo klausimu. Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis pareiškė, kad jei visi Europoje tiektų ginklus Ukrainai kaip Vokietija, karas jau seniai būtų pasibaigęs visiška Rusijos pergale.

 

Tiesa, tai nereiškia, kad Vokietija neberems Ukrainos. Tiesiog sandėliai nebebus tuštinami - ginklai bus perkami ir gaminami. Vokietija gali padėti ir kitaip. Ispanija turi daugiau nei šimtą „Leopard 2“ tankų, kuriuos norėtų perduoti Ukrainai, bet tam reikia Vokietijos sutikimo.

(46)
(11)
(35)

Komentarai (4)