[Žinios trumpai] ISW sužinojo, kodėl Kremlius pradėjo persekioti Sankt Peterburgo gubernatorių  ()

Gubernatorius Aleksandras Beglovas kritikuojamas Rusijos žiniasklaidoje už tai, kad vis dar nesurinko savanorių karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija toliau ieško savanorių, kurie kovos Ukrainoje dėl pinigų. Šiaurinėje Rusijos Federacijos sostinėje ruošiami iš karto trys tokie batalionai – „Neva“, „Pavlovsk“ ir „Kronštatas“.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai išsamiai ištyrė informaciją apie savanorių batalionus, esančius Sankt Peterburgo teritorijoje.

Gubernatorius Aleksandras Beglovas kritikuojamas Rusijos žiniasklaidoje už tai, kad vis dar nesurinko savanorių karui.

Gali būti, kad žiniasklaida tokius nurodymus gavo iš Kremliaus. O kritikuojamas jis dėl netinkamo skatinimo karui. Yra žinoma, kad karinės registracijos ir įdarbinimo tarnybos visiems vyrams išsiuntė šaukimus, siekdamos reklamuoti tarnybą pagal sutartį. Tai sukėlė neigiamą Sankt Peterburgo gyventojų reakciją, o valdžia tvirtino, neva, nieko nežinanti apie tokius šaukimus.

Verbavimas prasidėjo liepos pradžioje, tačiau kol kas savanoriauti užsiregistravo tik 100 žmonių.

Beglovas kaltinamas neorganizavęs reklaminės kampanijos žiniasklaidoje, neišleidęs atitinkamų dekretų ir neskyręs finansavimo.

 

Kartu žinoma, kad Beglovas nusprendė tapti rusų „pergalės“ Mariupolyje mecenatu, paversdamas Sankt Peterburgą Ukrainos okupuoto miesto globėju. Tačiau gubernatorius nėra suinteresuotas samdyti savanorius.

Ekspertai pastebi, kad savanorių samdymo kampanija suformuotų neigiamą miestiečių reakciją į Beglovą, o jam to visai nereikia. Nuo pavasario daugelyje Rusijos Federacijos regionų steigiamos savanorių įdarbinimo organizacijos. 20-yje regionų sukurta iki 40 tokių padalinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()