Neįtikėtina – ES skelbia triuškinantį atsakymą į Maskvos grasinimus: Rusija netenka svarbiausio savo ginklo Europoje  (2)

Rusijos Federacijos šantažas nepasiteisino: Europos Sąjunga gali visiškai atsisakyti rusiškų dujų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga rado galimybę apsieiti be rusiškų dujų, apie tai oficialiai paskelbta ekonomikos forume Italijoje.

Už ekonominius reikalus atsakingas Europos Komisijos narys Paolo Gentiloni per ekonomikos forumą Italijoje užtikrintai pareiškė, kad Europos Sąjungos šalys puikiai išsiverstų ir be dujų tiekimo iš Rusijos Federacijos.

Oficialiame Europos ekonomikos reikalų komisaro pranešime teigiama, kad į Rusijos dujų šantažą buvo pasiryžta reaguoti atsisakant jos energijos išteklių. Paolo Gentiloni ekonomikos forume Italijoje sakė, kad jei Rusija visiškai nustos tiekti dujas ES šalims, tai nebus problema, nes ES jau yra pasiruošusi tokiam Rusijos valdžios žingsniui.

Viena iš esminių eurokomisaro tezių buvo: „Mes nebijome Putino sprendimų, prašome rusų laikytis sutarčių, bet jei ne, esame pasirengę reaguoti“.

 

Apie tai, kad Europos Sąjunga pirmoji žengs ryžtingą žingsnį ir atsisakys priklausomybės nuo dujų, nebuvo nė kalbos. Vienintelė implikacija yra ta, kad ES turi vertą alternatyvą rusiškoms dujoms, tačiau jie neskuba pasakyti, kuri iš jų, todėl prireikus griebsis „B“ varianto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(3)
(133)

Komentarai (2)