Naujas retas trofėjus! Ukrainos kariai perėmė ypatingą Rusijos baterijos komandinę transporto priemonę 1B14: kam ji skirta? (Video)  ()

Kai artilerijai „nukertama galva“, per dieną neįmanoma iššauti dešimčių tūkstančių sviedinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma, kad bėgdama iš Charkivo srities Rusijos armija paliko retą baterijos komandinę transporto priemonę 1B14.

Konservatyviais „Oryx“ skaičiavimais, per visą karą Ukrainos ginkluotosios pajėgos kaip trofėjus paėmė tik tris 1В14 mašinas, o dar trys buvo sunaikintos.

Kaip teigia „Defense Express“, remiantis atvirais šaltiniais, Ukrainos karinio kontrpuolimo Charkivo srityje metu okupantai tikriausiai bandė panaudoti savo artileriją prieš Ukrainos karius.

 

Visų pirma, Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, kad rusai bandė atidėti ginkluotųjų pajėgų judėjimą TOS-1 pagalba, tačiau jiems nepavyko. Kai Rusijos kariuomenė metė savo retą radarų kompleksą „Zoopark-1M“, tai reiškia, kad priešas bent jau bandė surengti priešpriešinę kovą.

Kaip rodo praktika, kai tik Rusijos artilerijos daliniams „nukertamos galvos“, jie staiga nustoja „žinoti“, kaip sukurti „ugnies galią“ iš dešimčių tūkstančių sviedinių per dieną.

 

1B14 mašina buvo sukurta MT-LBu važiuoklės pagrindu. Veikia kaip mobiliosios baterijos komadinis ir stebėjimo postas. Vykdo žvalgybą ir, glaudžiai bendradarbiaudama su motorizuotų pėstininkų ir tankų padaliniais, kontroliuoja baterijos ugnį mūšio metu.

Mašina 1B14 sprendžia reljefo ir priešo žvalgybos užduotis, nustato taikinių koordinates ir koreguoja ugnį. Taip pat 1B14 mašina palaiko ryšį su pavaldžių, palaikomų ir prijungtų padalinių vadais bei su štabu.

1B14 buvo pradėtas gaminti dar 1972 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()