[Žinios trumpai] „Riba labai plonytė“: Kremlius įspėjo Girkiną-Strelkovą dėl karo kritikos - pasekmės gali būti liūdnos  ()

Karo nusikaltėlis, teroristas, buvęs FSB karininkas Igoris Girkinas-Strelkovas nuolat kritikuoja Rusijos invaziją į Ukrainą. Ne dėl to, kad jam rūpėtų Ukraina - jis tiesiog mano, kad puolimas turėjo būti agresyvesnis ir geriau paruoštas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad kritiški Rusijos tinklaraštininkų komentarai dėl „specialios operacijos“ Ukrainoje yra leistini, tačiau turi likti „įstatymo rėmuose“. Taip Kremliaus atstovas sureagavo į žurnalistų klausimą apie neigiamus buvusio Donecko separatistų vado Girkino pasisakymus Rusijos atžvilgiu.

Dėl sėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo Charkivo ir Donecko srityse bei Pietų Ukrainoje, Rusijos tinklaraštininkai, tarp jų ir Strelkovas, ėmė kritikuoti Rusijos gynybos ministeriją. Peskovas apsimetė, kad skirtingos nuomonės Rusijai yra labai svarbios, bet karo kritikai turėtų būti atsargūs, nes „riba labai plona“. Peskovas paaiškino, kad visuomenės nuomonė yra „jautri tam, kas vyksta specialiosios operacijos metu“.

Girkinas nuolat kritikuoja „specialiąją operaciją“, kaip Rusija vadina invaziją į Ukrainą. Jis mano, kad ji turėtų vykti agresyviau ir greičiau. Be to, Girkinas prognozuoja Rusijos pajėgų subyrėjimą tiek Ukrainos pietuose, tiek rytuose. Už tokius žodžius, ypač tiesioginę gynybos ministro Šoigu ir Putino kritiką, Rusijoje baudžiama. Gali būti, kad Girkinas jaučiasi neliečiamas, nes Rusijai yra pasitarnavęs, vykdydamas teroristinę veiklą be tik Ukrainoje, bet ir Bosnijoje, Padniestrėje ir Čečėnijoje.

(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: