[Žinios trumpai] Naujasis Rusijos Stalinas? Masiškai plintanti Prigožino kalba ir svarbiausi jos momentai (Video)  ()

Kandidato į Rusijos gynybos ministerijos vadovo postą kalba kaliniams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 14 d., viename iš Rusijos kalėjimų, PMC „Wagner“ finansuotojas Jevgenijus Prigožinas pasakė kalbą. Jis pradėjo verbuoti karius į Rusijos armiją tarp kalinių, siekdamas išvengti socialinės įtampos ir visuotinės mobilizacijos šalyje.

Rugsėjo 15 d., Karo studijų instituto analitikai išsakė pagrindines tezes apie situaciją Ukrainoje.

Atkreiptas dėmesys ir į Prigožino kalbą viename iš Rusijos Federacijos kalėjimų, kai jis, naudodamas stalinistinius metodus,  bandė verbuoti kalinius į „Wagner“ PMC gretas.

Kalbą Prigožinas pradėjo, pateikdamas pavyzdį, kai 2022 m. liepos 1 d. kaliniai atliko vieną iš svarbių vaidmenų, užimant Uglegorsko šiluminę elektrinę. Tuo pat metu jis teigė, kad jo armijai reikalingi tik tokie kariai, kurie būtų priešakyje. Po 6 mėnesius trukusių kovų Ukrainoje jis žada visus atleisti nuo bausmių.

Rusijos tinklaraštininkai įsitikinę, kad būtent Prigožinas gali tapti kitu Rusijos gynybos ministerijos vadovu, ypač Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Charkivo srityje fone. Rusijos kariuomenės vadas Maksimas Fominas, dar žinomas kaip Vladlenas Tatarskis, teigia, susitikęs su Prigožinu ir kalbėjęsis apie situaciją Charkivo srityje. Gali būti, kad Kremlius lažinsis dėl „Wagner“ PMC finansuotojo, nes jis yra Putino patikėtinis ir tuo pačiu aktyviai bendraujantis su tinklaraštininkais ir žiniasklaida.

 

Taip pat verta paminėti šias tezes: Rusijos kariuomenė atliko keletą sausumos operacijų Bachmuto srityje ir į pietvakarius nuo Donecko. Savanorių batalionų finansavimas sukels finansinių sunkumų daugeliui Rusijos miestų. Okupantai Luhansko srityje išjungė mobilųjį internetą, siekdami palaikyti Rusijos Federacijos veiklos saugumą ir  kontroliuoti informacinę aplinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()