Stalino laikų įsakymas – rusai bando užkirsti kelią chaotiškam pabėgimui iš Chersono srities: duotas įsakymas „Nė žingsnio atgal!“  ()

Rusijos Federacijai Donbasas tebėra vienintelė sritis, kurioje jie gali tęsti puolimo veiksmus, tačiau net ir ten pradeda prasiveržti panikos užuomazgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų institutas (ISW) naujajame pranešime kalbėjo apie Rusijos kovinių dalinių būklę. Ypatingo dėmesio nusipelno sritys Chersono srityje ir Donbase, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau kariauja įnirtinguose mūšiuose.

Visų pirma, Chersono srityje, kaip rašo ISW, Rusijos kariuomenės vadovybė stengiasi užkirsti kelią chaosui, kaip atsitiko Charkivo srityje.

Priešas sustiprino savo pozicijas, o gynybą laiko elitinės 1-osios gvardijos tankų armijos daliniai, kurių kiti daliniai buvo sumušti Charkivo srityje.

„Defense Express“ pažymi, kad dar prieš prasidedant Ukrainos kontrpuolimui Chersono srityje Kremlius taip pat dislokavoten kitus elitinius dalinius, ypač oro desanto karių dalinius. Nepaisant to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau juda trimis kryptimis vienu metu: į Chersoną, išilgai M14 greitkelio ašies, nuo Bilohirkos Naujosios Kachovkos kryptimi ir iš šiaurės.

 

Šioje situacijoje reikia suprasti, kad laikas žaidžia prieš priešą, nes norint išlaikyti dalinius, rusų įsibrovėliai turi pasirūpinti savo logistika. Tačiau Ukrainos kariuomenė sėkmingai kontroliuoja naujų priešo pajėgų perdavimą.

 

Apskritai vienintelė kryptis, kuria rusai bando žengti į priekį, yra Donbasas. Anot ISW, remiantis šaltinių Rusijos Federacijoje stebėjimu, Rusijos padalinių vadovybė šia kryptimi gavo įsakymą užimti savo pareigas bet kokiomis sąlygomis ir nepriklausomai nuo operatyvinės situacijos. Tiesą sakant, tai yra įsakymas „nežengti žingsnio atgal“, kuris gali atrodyti kiek keistai, nes rusai puola.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()