[Žinios trumpai] Girkinas pirmą kartą atskleidė, kaip rusai elgiasi patekę į frontą - „reikia bent 1 milijono kareivių“ (Video)  (3)

„Rusijos Federacijos Valstybės Dūmai priėmus atitinkamus įstatymus, numatančius baudžiamąją atsakomybę už dezertyravimą, situacija fronte pasikeis rusų naudai“, - įsitikinęs Girkinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „DLR gynybos ministras“ Igoris Strelkovas (Girkinas) interviu „NSN“ pakomentavo dalinės mobilizacijos pasekmes Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose.

Vertindamas situaciją, Girkinas teigė, kad RF ginkluotųjų pajėgų kariniai daliniai nuostolių patyrė ne tiek mūšio lauke, kiek dėl dezertyrų, masiškai atsisakiusių dalyvauti kare.

Dabar situacija pasikeis, mano Girkinas, nes Rusijos Federacijos Valstybės Dūma priėmė atitinkamus įstatymus, numatančius baudžiamąją atsakomybę už dezertyravimą.

„Per pastaruosius septynis mėnesius  susidarė vaizdas, kad, tiek ginkluotųjų pajėgų, tiek Rusijos gvardijos sutartininkai, paragavę karinių operacijų malonumų, tiesiog paskelbdavo, kad nutraukia savo veiklą,  sutartį ir atsisako kovoti“, – pažymėjo Girkinas.

Todėl per du mėnesius mobilizacija turėtų užpildyti gyvosios jėgos trūkumą. Tačiau jis pabrėžė, kad net 300 tūkstančių mobilizuotųjų nesuteiks pranašumo frontuose, o tik atkurs jėgų paritetą. Norint pakeisti įvykių bangą, Rusijos kariuomenei reikia daugiau karių ir todėl vienos mobilizacijos bangos neužteks, mano Girkinas. Tuo pačiu metu jis įvardino, kad reikia apie 1 milijono karių.

 

„Kad laimėtų, Rusijos Federacijai reikės tiek garantuotai, o geriausia – daugiau“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(23)
(-15)

Komentarai (3)