Paskelbta reta filmuota medžiaga apie HIMARS darbą Ukrainoje: priešo žalos mastas – kolosalus (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškiai papasakojo, kaip kare su Rusijos Federacija naudojami keli raketų paleidimo įrenginiai HIMARS.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-01 Paskelbta reta filmuota medžiaga apie HIMARS darbą Ukrainoje: priešo žalos mastas – kolosalus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių leidinys „The Wall Street Journal“ (WSJ) paskelbė retą vaizdo įrašą, kuriame parodomas priešakinėje Ukrainos linijoje esančios raketų sistemos HIMARS įgulos kovinis darbas.

„JAV tiekiami HIMARS suvaidino pagrindinį vaidmenį Ukrainos kontrpuolime prieš Rusiją. WSJ žurnalistas Stephenas Kalinas gavo retą progą iš arti stebėti HIMARS kovinį darbą Ukrainos pietiniame fronte“, – pažymima leidinys.

Kalinas kalbėjosi su HIMARS MLRS operatoriais. Kaip komentare pažymi vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, šis MLRS yra „vienas iš, jei ne pats efektyviausias ginklų tipas mūšio lauke“. Visų pirma karys pažymi, kad jo atsakomybės srityje šios raketų sistemos šiuo metu užtikrina 70 % padarytos priešo patirtos žalos.

Atskirai ukrainiečių karys dar kartą pažymėjo puikų HIMARS mobilumą: „Jis gali važiuoti bekele ir keliais dideliu greičiu. Tai suteikia mums galimybę greitai reaguoti, pataikyti į vieną vietą, pereiti į kitą, ir veiksmingai pasišalinti“.

 

HIMARS raketų sistemos suvaidino svarbų vaidmenį, ypač išlaisvinant Charkivo sritį, taip pat padėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms visoje fronto linijoje – kaip pranešta rugsėjo pradžioje, šios raketos sunaikintų taikinių skaičius siekia šimtus.

„Mes kovojome turėdami senus ginklus iš Sovietų Sąjungos laikų. Dabar turime galimybę panaudoti šį nuostabų ginklą savo pergalei kare prieš Rusiją", – apibendrina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(0)
(99)

Komentarai ()