Įvyko grandiozinis smūgis Putino valdžiai: Kadyrovas ir Prigožinas tiesiog susprogdino Rusijos informacinę erdvę  ()

Jų pareiškimai spalio 1-ąją padarė didžiulį poveikį Rusijos informacinei erdvei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ir verslininkas, PMC „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas griežtai pasisakė prieš Rusijos Federacijos karinę vadovybę po to, kai Ukrainos kariškiai išlaisvino Limaną Donecko srityje.

Pasak Amerikos karo studijų instituto (ISW) ekspertų, Kremliaus kontroliuojami federaliniai kanalai ir tinklaraštininkai buvo priversti kovoti prieš R. Kadyrovą ir J. Prigožiną.

Rusijos Federacijos pralaimėjimo Limane fone R. Kadyrovas apkaltino Rusijos karinę vadovybę nesugebėjimu greitai reaguoti į paaštrėjusią situaciją. Jis taip pat pareiškė, kad Rusija visomis turimomis priemonėmis, įskaitant mažo našumo branduolinius ginklus, turi užgrobti keturių Ukrainos regionų teritorijas. J. Prigožinas pakartojo R. Kadyrovo kritiką Rusijos karinei vadovybei.

ISW pažymi, kad Vakarai daugiausia dėmesio skyrė R. Kadyrovo išsakytai branduolinei grėsmei, tačiau šie pareiškimai buvo svarbūs dėl kitos priežasties.

„Jų pareiškimai spalio 1 d. padarė didžiulį poveikį Rusijos žiniasklaidos erdvei. Kartu jie sulaužė Kremliaus naratyvą, kuriuo buvo bandoma sušvelninti pralaimėjimo aplink Limaną smūgį arba artimiausiu metu pradėti kontratakas, tačiau pokalbių laidos federalinės valdžios kanaluose iš karto perėmė Kadyrovo ir Prigožino pareiškimus, kurie paskatino tiesioginius komentatorius suintensyvinti kritiką vyriausiajai karinei vadovybei“, – pažymėjo analitikai.

 

Jie pažymi, kad buvusio Rusijos Federacijos Pietų karinės apygardos vado pavaduotojo Andrejaus Gurulevo, kuris dėl pralaimėjimo Limane ėmė kaltinti aukštąją karinę vadovybę, kalbą turėjo sutrikdyti Kremliaus propagandistai.

„Tikriausiai V. Putinas yra atsakingas už sprendimą ne tik nestiprinti Limano, bet ir stengtis jį išlaikyti – tai faktai, kurie tikriausiai žinomi bent keliems žmonėms iš jo artimo rato. Taigi, tiesioginis R. Kadyrovo puolimas prieš generolą pulkininką Aleksandrą Lapiną yra netiesioginis puolimas prieš V. Putiną, nesvarbu, ar R. Kadyrovas tai suvokia, ar ne. V. Putinas ir jo ruporai itin santūriai kalbėjo apie kariuomenės vadų veiklą ar jų pakeitimą, todėl R. Kadyrovo pareiškimas ir J. Prigožino  jo pakartojimas ypač pastebimas.

 

Analitikai taip pat teigia, kad V. Putinas tikriausiai žino apie pavojingą kelią, kurį ėjo Kadyrovas ir Prigožinas.

„Tai buvo atremta Kremliaus kontroliuojamų balsų... Federaliniai televizijos kanalai R. Kadyrovo pareiškimus prieš A. Lapiną apibūdino kaip „gana šiurkščius“, o tinklaraštininkai įrodinėjo, kad už pralaimėjimą labiau atsakinga Rusijos gynybos ministerija, sakydami, kad A. Lapinas nevadovavo Limano garnizonui“, – rašo jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: