[Žinios trumpai] Iranas nebeduos ginklų Rusijai? Skelbiamas keistas pranešimas ir 100% garantija  (2)

Irano valdžia pareiškė, kad nepritaria bet kokiam karui ir netiekia Rusijai bepiločių orlaivių-kamikadzių, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos numuša virš Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-18 [Žinios trumpai] Iranas nebeduos ginklų Rusijai? Skelbiamas keistas pranešimas ir 100% garantija  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas, panašu, traukiasi iš susitarimo su Maskva ir atsisako tolesnio bendradarbiavimo. Užsienio reikalų ministras Hosseinas Amiras-Abdollahianas neigia savo šalies karinį bendradarbiavimą su Kremliumi ir bepiločių orlaivių-kamikadzių perdavimą, rašo CNN.

„Esame įsitikinę, kad krizės metu kiekvienos pusės ginklavimasis pailgins karą, todėl nelaikome ir nelaikėme (karo) teisingu keliu nei Ukrainoje, nei Afganistane, nei Sirijoje, nei Jemene“, – sakė H. Amiras-Abdollahianas derybų su Portugalijos gynybos ministre Helena Carreiras metu.  

Kartu diplomatas nepatikslino, iš kur Rusijos Federacijos okupantai gauna bepiločius orlaivius, kuriuos Ukrainos kariškiai numuša skrendančius virš taikių miestų. Tačiau jis patikino, kad Iranas ginklų Rusijos Federacijai netiekia ir netieks.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos gynėjai per trumpiausią įmanomą laiką pasiekė precedento neturinčią sėkmę pašalindami Rusijos Federacijos paleistus „Shahed" dronus, dėl skrydžio metu skleidžiančių charakteringų garsų liaudiškai pramintus „skraidančiais mopedais". Dieną anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Maskva planuoja iš Teherano įsigyti naujų bepiločių orlaivių-kamikadzių „Arash-2", kuriuos Iranas sukūrė karui su Izraeliu.

 

Spalio 16 dieną laikraštis „The Washington Post" rašė, jog Iranas preliminariai sutiko perduoti Rusijai trumpojo nuotolio balistines raketas, kurios galėtų smogti Ukrainoje civiliams miestams ir kaimams. Derybas dėl šių ginklų slapto pristatymo šalys vedė rugsėjį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(13)
(34)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: