[Žinios trumpai] NATO aviacija vykdo itin įdomius oro manevrus netoli Rusijos Kaliningrado srities – mestos galingos pajėgos (Foto)  ()

Skrydžiai iš tikrųjų vyksta netoli sienos su Rusijos Federacija Lenkijos padangėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aljanso šalių aviacija vykdo aktyvius manevrus netoli Kaliningrado Lenkijos padangėje. „Flightradar24“ tarnyboje vienu metu pastebimi: Italijos oro pajėgų dronas „Gulfstream G550 AEW“, britų radijo žvalgybos lėktuvas RC-135W „Rivet Joint“, taip pat du JAV oro pajėgų tankeriai KC-135R „Stratotanker“.

Skrydžiai vyko tik 50 km nuo sienos su Rusijos Federacija. Be to, G550 AEW skrydis aiškiai parodo, kad NATO vadovybė domėjosi rusų pozicijomis Kaliningrade.

G550 AEW turi šoninius radarus ir turi skristi lygiagrečiu kursu, kad būtų užtikrintas matomumas. Lėktuvo G550 AEW matymo nuotolis Izraelyje pagamintais EL/M-2085 radarais siekia iki 450 km, vienu metu sekamų taikinių skaičius – daugiau nei 1000 vnt.

Orlaivis RC-135W „Rivet Joint“ yra nuolatinis žvalgybinių skrydžių dalyvis ir leidžia nustatyti priešo vietą pagal jo veiklą radijo spektre. Techniškai tai leidžia atskleisti oro gynybos, štabo, ryšių centrų ir kt. pozicijas, taip pat jas klasifikuoti.

Taip pat gana įdomi tuo pačiu metu vykstanti dviejų KC-135R „Stratotanker“, vykdžiusių grupinį skrydį, veikla, o tai reiškia, kad vienu metu reikia papildyti daug orlaivių degalų ir sutrumpinti laiką šiai užduočiai atlikti. Pažymėtina, kad pačiame „Flightradar24“ naikintuvai dažnai visai nerodomi , nes tai priklauso nuo to, ar lėktuve buvo įjungtas atsakiklis.

 

Kalbant apie manevrų esmę, nors NATO šiuo metu vykdo branduolinio atgrasymo pratybas „Standing Noon“, jų vykdymo regionu buvo nustatyta Belgija, Didžioji Britanija ir Šiaurės jūra.

Tuo pačiu metu Lenkijoje dažnai pastebimi naikintuvai F-22, kurie reguliariai dalyvauja patruliavimo misijose ir žymiai sustiprino Aljanso oro komponentą Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(0)
(78)

Komentarai ()