[Žinios trumpai] Rusijos atakoms būtų šakės: Zelenskis asmeniškai paprašė SAMP/T - kas tai per ginklas ir kuo ji toks ypatingas (Video)  ()

Prieš dvi savaites G7 viršūnių susitikime sakydamas kalbą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paprašė Prancūzijos ir visų pirma Italijos suteikti savo priešlėktuvinių raketų sistemas SAMP/T, kad būtų sustiprinta šalies oro gynyba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 [Žinios trumpai] Rusijos atakoms būtų šakės: Zelenskis asmeniškai paprašė SAMP/T - kas tai per ginklas ir kuo ji toks ypatingas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo labiau, kad tokie kompleksai savo savybėmis geba aprėpti kritinę infrastruktūrą ir apsaugoti nuo balistinių ir sparnuotųjų raketų. Kokias savybes turi šios oro gynybos sistemos, kurios būtinos stiprinant Ukrainos padangių gynybą – „ArmiyaInform“ pasakoja atskirame leidinyje.

Publikacijos autoriai rašo, kad Italija ir Prancūzija SAMP/T kompleksą priėmė dar 2005-2006 metais. „The Military Balance for 2021“ duomenimis, praėjusių metų pabaigoje Prancūzija turėjo 40 SAMP/T kompleksų, Italija – 20.

Šiuo metu Prancūzijos ir Italijos pajėgos naudoja SAMP/T 1 modifikaciją, kuri leidžia kovoti su balistinėmis raketomis, kurių nuotolis yra iki 600 km (šis apibrėžimas visų pirma apima balistinę raketą „Iskander OTRK“). Kuriama antra modifikacija, kuri turėtų kovoti su raketomis, kurių šaudymo nuotolis yra iki 2000 km.

SAMP/T kompleksas susideda iš šių elementų – „Thompson-CSF“ ARABEL radiolokacinės stoties, kovinės valdymo kabinos (FCU) ir iki 6 vertikalaus paleidimo savaeigių paleidimo įrenginių su paleidimo moduliais 8 priešlėktuvinėms raketoms „Aster-30“.

Priešlėktuvinės raketos „Aster-30“ paleidimo masė yra 510 kg, įskaitant 20 kg kovinės galvutės masę, o maksimalus skrydžio greitis yra iki 1400 m/s. Šios charakteristikos leidžia SAMP/T kompleksui sunaikinti priešo orlaivius nuo 3 km iki 100 km, o balistines raketas – nuo ​​3 km iki 25 km atstumu, kurių smūgio aukštis siekia iki 25 km. Visas 8 „Aster-30“ raketas vienu salve galima iššauti vos per 10 sekundžių.

 

Savo ruožtu „Thompson-CSF“ ARABEL radaras gali aptikti taikinius iki 80 km atstumu, vienu metu aptikti iki 130 taikinių ir vienu metu „dirbti“ su 10 oro taikinių.

Savaeigės paleidimo priemonės gali būti išdėstytos iki 10 km atstumu nuo FCU (combat control cabin). Šis kompleksas taip pat gali būti integruotas kartu su kitomis oro gynybos sistemomis į vieną oro gynybos sistemą.

Jei Prancūzija ar Italija (arba abi šalys kartu) nuspręs dėl perdavimo, priešlėktuvinių raketų kompleksas SAMP/T gali tapti reikšmingu Ukrainos dangaus gynybos sistemos pastiprinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()