[Žinios trumpai] Taip įmanoma tik Rusijoje: skelbiama neįtikėtina priežastis, kodėl Irkutske į namą atsitrenkė ir sudužo „Su-30SM“, o pilotai nesugebėjo katapultuotis  (1)

Lėktuvas buvo bandomas po remonto darbų, teigia Ukrainos Gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos direktoratas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-25 [Žinios trumpai] Taip įmanoma tik Rusijoje: skelbiama neįtikėtina priežastis, kodėl Irkutske į namą atsitrenkė ir sudužo „Su-30SM“, o pilotai nesugebėjo katapultuotis  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vyko dviejų lėktuvų „Su-30SM“ skrydžio bandymai virš Irkutsko, vienas iš jų pateko į avariją ir krito į gyvenamąjį namą. Įgula žuvo. Yra žinoma, kad abu lėktuvai buvo bandomi po remonto darbų. Vienas iš jų įvykdžius skrydžio planą nusileido aerodrome, antrasis liko ore, o įgula tylėjo 20 minučių. Pirmasis lėktuvas vėl pakilo ir priartėjo prie nelaimės ištikto laivo. Pilotai paliudijo, kad avariją patyrusio lėktuvo įgula žuvo greičiausiai dėl sugedusios deguonies sistemos. Pasibaigus kurui, sugedęs lėktuvas rėžėsi į gyvenamąjį namą“, – rašoma pranešime.

Kitaip tariant, spėjama, kad naikintuvo įgula neteko sąmonės dėl deguonies trūkumo, o tada lėktuvas jau buvo nebevaldomas.

 

Ukrainos žvalgyba teigia, kad lėktuvo katastrofa yra susijusi su žemais remonto darbų standartais. „Dėl to skrydžio metu kabinoje nukrito slėgis. Įgula negalėjo katapultuotis, dėl to žuvo abu pilotai. Vieno žuvusiojo vardas yra Viktoras Kriukovas“, – teigiama žvalgybos pranešime.

(27)
(1)
(26)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: