[Žinios trumpai] JAV skelbia apie pasirengimą stoti į karą prieš Rusiją: atplaukia lėktuvnešis, „esame pasirengę viskam“ (Video)  (1)

Kremliui grasinant „nešvaria bomba“, JAV į Viduržemio jūrą išsiuntė lėktuvnešį. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paskelbė apie savo ketinimą pažaboti agresyvius Rusijos Federacijos siekius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-27 [Žinios trumpai] JAV skelbia apie pasirengimą stoti į karą prieš Rusiją: atplaukia lėktuvnešis, „esame pasirengę viskam“ (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinių oro pajėgų lėktuvnešis USS „George H. W. Bush“ atvyko į Viduržemio jūrą NATO pratyboms „Neptune Strike 2022“. Tai NATO ir JAV atsakas į Kremliaus į agresiją Ukrainoje ir grasinimus panaudoti „nešvarią bombą“.

USS „George H. W. Bush“ vadas kontradmirolas Dennisas Velezas miglotai užsiminė, kad prireikus su savo įgula yra pasirengęs dalyvauti kare prieš Rusijos Federaciją.

„Norime, kad karas Ukrainoje baigtųsi, kad į regioną sugrįžtų stabilumas, kad Europa būtų taiki ir stabili. Esame pasirengę viskam“, – sakė jis.

Kartu jis pridūrė, kad šiame etape įgulos užduotis yra suvaldyti grėsmes ir užkirsti kelią eskalacijai.

Pratybose aktyviai dalyvauja ir JAV karo aviacija. F-18 įgulos, kartu su Aljanso laivais ir sausumos pajėgomis, vykdė manevrus prie Ukrainos sienų: Lietuvoje ir Lenkijoje.

Pastebėtina, kad NATO pratybas stebi du Rusijos karinio jūrų laivyno karo laivai. Tačiau USS „George H. W. Bush“  įgula dėl to ypač nesijaudina.

 

„Neptune Strike 2022“ pratybų tikslas – sutramdyti agresyvius Kremliaus siekius. Apie tai atvirai kalba NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Mes sustiprinome savo pasirengimą ir bendradarbiavome visame Aljanse, kad apsaugotume kiekvieną NATO teritorijos centimetrą“, – sakė jis.

NATO vadovas pridūrė, kad atidžiai seka Rusijos Federacijos veiksmus, kuri pradėjo aktyviai grasinti panaudoti „nešvarią bombą“. Jis pabrėžė, kad toks žingsnis būtų rimtas eskalavimas.

„Bet kokio branduolinio ginklo panaudojimo Ukrainoje tikimybė išlieka maža. Tuo pačiu metu to pasekmės yra tokios niokojančios, tokios didžiulės, kad turime rimtai žiūrėti į riziką“, – pareiškė Stoltenbergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(293)
(10)
(283)

Komentarai (1)