Šarvuoti monstrai „Bushmaster“ tiesiog triuškina rusus – Australija sužavėta atsiliepimais, skelbiama galinga partija  ()

Australija siųs į Ukrainą papildomų šarvuočių „Bushmaster“ ir suteiks instruktorių, kurie mokys Ukrainos kariuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos valdžia paskelbė apie papildomą karinę pagalbą Ukrainai. Ukraina gaus dar tris dešimtis šarvuočių „Bushmaster“, o Australijos instruktoriai vyks į JK mokyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių, praneša ABC.

Australija pažymėjo, kad tuos šarvuočius, kurie anksčiau buvo perkelti į Kyjivą, Ukrainos kariškiai plačiai naudoja mūšio lauke, o Ukrainos valdžia paprašė papildomų atsargų.

„Bushmaster“ sukūrė Australijos įmonė „Perry Engineering“ ir yra 4x4 šarvuota transporto priemonė. Šarvuotos transporto priemonės skirtos personalui vežti. Transporto priemonė apsaugo karius nuo šaulių ginklų ir sausumos minų.

Kalbant apie Australijos mokymus, jie bus JK remiamų tarptautinių INTEFLEX pratybų dalis. Kanbera nenurodo tikslių Australijos kariuomenės instruktorių išvykimo į JK datų, tačiau pažymi, kad į Britaniją jie turėtų atvykti kitų metų pradžioje. Jie padės Ukrainos kariuomenei pasiruošti atremti Rusijos invaziją, pabrėžė Australijos valdžia.

 

Ne taip seniai Kanbera paskelbė skyrusi daugiau nei 200 mln. dolerių papildomai karinei pagalbai Ukrainos valstybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(0)
(107)

Komentarai ()