Situacija 1,5 karto blogesnė, nei pačios blogiausios prognozės – Putino įsakymas sukėlė tikrą šoką Rusijos ekonomikai: skelbiami rezultatai  ()

Pirmą kartą nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos Federacijoje užfiksuotas pramonės apimčių kritimas – ekonomistai paskelbė priežastis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą nuo Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos Federacijoje užfiksuotas rekordinis pramonės apimčių kritimas, informuoja „Rosstat“.

Ekspertai praneša, kad dar rugpjūtį pramonės nuosmukis siekė tik 0,1 %, o rugsėjį šie skaičiai siekė 3,1 %. Pagrindinė pramonės apimčių mažėjimo priežastis – „dalinė“ mobilizacija, kuri buvo tikras šokas Rusijos ekonomikai.

Šaltinis praneša, kad dėl rusų mobilizavimo ir įmonių išėjimo iš šalies pablogėjo tiek paklausos, tiek pasiūlos dinamika. „Finam“ darbuotoja Olga Belenkaja teigė, kad galutiniai rugsėjo mėnesio skaičiai buvo 1,5 karto blogesni, nei tikėjosi ekonomistai ir Rusijos pareigūnai.

Nutraukus dujų tiekimą į Europos šalis, Rusijos Federacija prarado 26,4 proc.

Gamybos mažėjimas Rusijos Federacijos gamyklose paspartėjo penkis kartus ir sudarė 4 % nuosmukį. Kalbant apie automobilių pramonę, po daugelio užsienio įmonių išvykimo Rusijos Federacijoje veikia tik dvi įmonės. Rugsėjį gamyba sumažėjo 3,8 %.

 

Dėl sankcijų iš Vakarų sumažėjo plieno gamyba (6,3 proc.), trąšų gamyba (14 proc.) ir medienos apdirbimas (19,9 proc.).

„Bloomberg Economics“ ekonomistas Aleksandras Isakovas prognozuoja tolesnį Rusijos ekonomikos nuosmukį, kuris tęsis mažiausiai penkerius metus. Tačiau „Renaissance Capital“ ekonomistė Sofija Donets mano, kad dėl metų pabaigoje įvykusios mobilizacijos BVP sumažės 0,5 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(3)
(80)

Komentarai ()