[Žinios trumpai] Rusija prarado puolimo galimybes Ukrainoje - ISW skelbia, kas nutiko  ()

Karo analitikų duomenimis, rusams prie Balaklijos trūksta personalo: batalionas buvo sukomplektuotas tik 19,6 proc. Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose plačiai paplitusi mikrovadybos kultūra, kai žemesnio lygio vadams neleidžiama priimti sprendimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reguliari Rusijos kariuomenė per plataus masto invazijos mėnesius patyrė didelių nuostolių ir didžioji dalis dalinių nuo vasaros prarado galimybę vykdyti puolimo operacijas. Apie tai savo ataskaitoje praneša JAV Karo studijų institutas (ISW).

Tokiems vertinimams pagrįsti kario tyrinėtojai cituoja informaciją iš atvirų šaltinių, šiuo atveju – „Reuters“ žurnalistinio tyrimo rezultatus, kurie patvirtina ISW analitikų nuomonę apie prastą Rusijos pajėgų būklę Ukrainoje. „Reuters“ žurnalistai ištyrė dokumentus, rastus apleistoje Rusijos vadavietėje Balaklijoje, Charkivo srityje.

Tyrimo rezultatai rodo, kad rusų daliniams prie Balaklijos trūko personalo: batalionas buvo sukomplektuotas tik 19,6 %; rezervinis dalinys – 23 %.

Prastos Rusijos kariuomenės būklės priežastys:

  • žema moralė;
  • nepakankamas tiekimas;
  • Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadų mikrovaldymas – žemesnio lygio vadams neleidžiama patiems priimti sprendimų mūšio lauke.

 

Visi aukščiau išvardyti veiksniai paveikė Rusijos kariuomenės karinės kampanijos rezultatus ir žemą jos efektyvumą. Kaip blogo vadovavimo pavyzdys minimas atvejis, kai Vakarinės karinės apygardos vadovybė uždraudė trauktis iš prastai įtvirtintų pozicijų mažame Grakivo kaimelyje (Charkivo sritis) - gyvenvietės, kuri yra mažesnė nei trys kvadratiniai kilometrai. Dėl to Ukrainos kariai sumušė rusus prie Balaklijos, o vėliau ir rytinėje regiono dalyje.

(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: