[Žinios trumpai] „Bayraktar“ dronai gaus super ginklą - smogs Rusijos kamikadzėms (Video)  ()

Turkų konstruktoriai nori pritaikyti droną šaudyti trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos raketas, ir jau atlieka atitinkamus bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos kompanija „Baykar Defense“ kuria bepiločius orlaivius „Bayraktar TB2“ ir „Akıncı“, kad galėtų panaudoti raketas „oras-oras“ kovoti su Irano bepiločiais orlaiviais-kamikadzėmis, kuriais Rusija šiuo metu atakuoja Ukrainos miestus.

Tai pareiškė generalinis direktorius Halukas Bayraktaras komentare Vokietijos DPA per gynybos parodą „SAHA Expo“ Stambule, rašo „Daily Sabah“.

„Netrukus mūsų „Bayraktar TB2“ ir „Akıncı“ turės „oras-oras“ raketas, kurios sunaikins ne tik bepiločius orlaivius, bet ir kitus priešo lėktuvus. Atliekame savo bandymus“, – leidinys cituoja Haluką Bayraktarą.

„Baykar Defense“ vadovas pabrėžė, kad Irano „skraidantys mopedai“ (jų skleidžiamas garsas labai panašus į mopedo, todėl ukrainiečiai juos taip praminė) yra lėti ir triukšmingi oro taikiniai, skraidantys nedideliame aukštyje. Todėl okupantų „Shakhed“ yra „lengvi taikiniai“.

Kad iš savo dronų galėtų „šaudyti“ dronus-kamikadzes ir kitus oro taikinius, „Baykar“ kompanija nori pritaikyti raketą iš „Roketsan“ sukurto trumpojo nuotolio „Sungur“ komplekso. Tuo labiau, kad abi bendrovės „SAHA Expo“ metu pasirašė sutartį dėl „Sungur“ integravimo su UAV.

 

„Sungur“ yra patikrinta amunicija, ypač prieš judančius taikinius, pvz., sraigtasparnius ir bepiločius orlaivius. Naudojant mūsų UAV ginkluotus raketomis oras-oras, tai pakeis žaidimą“, - „Daily Sabah“ citavo „Roketsan“ generalinį direktorių Muratas Ikinca.

„Sungur“ trumpojo nuotolio kompleksą Turkijos kariuomenė priėmė 2020 m. Ši mažojo nuotolio SAM naudoja „Portatif Savunma“ (PorSav) raketą. Tai beveik „Stinger“ raketos analogas, tačiau yra vienas skirtumas: turkiška „PorSav“ naudoja savo pagamintą nukreipimo galvutę - „Imager Infrared“ (IIR), o ne „IR Seeker Head“, kaip „Stinger“. Turkai tvirtina, kad jų raketas su tokia galvute „sunku apgauti naudojant tradicines aviacijos atsakomąsias priemones“.

 

Teigiama, kad „Sungur“ komplekso raketa gali sunaikinti oro taikinius 4–6 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()