Ukrainoje pirmą kartą pasaulyje pradėtos gaminti dar neregėtos neperšaunamos liemenės  ()

Didžiausias šalies šarvų gamintojas „Lviv Defense Cluster“ (LDC) pradėjo vaikų apsauginių rinkinių gamybą. Tokie rinkiniai, kurių kiekvienas susideda iš šalmo ir neperšaunamos liemenės, bus naudojami evakuojant vaikus iš karo zonos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai informuoja „Lviv Defense Cluster“.

Dabar šie vaikų apsaugos rinkiniai jau išlaikė visus būtinus testus ir gavo atitinkamą sertifikatą. Šalmas yra apsaugos požiūriu standartinis karinis, tačiau mažesnio dydžio (S ir L dydžiai). O liemenė atitinka I klasės šarvų apsaugos standartus. Nepaisant to, kad rinkiniai gali užtikrinti pakankamai aukštą apsaugos lygį (pirmiausia nuo skeveldrų), jie taip pat yra labai lengvi, nes pagaminti iš itin didelės molekulinės masės balistinio polietileno. Taip pat kūrėjai pasirūpino, kad liemenė būtų kuo patogesnė naudoti vaikų evakuacijos metu: ji greitai uždedama ir nusiimama, ryškių spalvų ir turi šviesą atspindinčias juosteles, priekyje yra permatoma kišenė informacijai.

Rinkiniai gaminami trijų dydžių įvairaus amžiaus vaikams: 4-6 metų, 7-10 metų ir 11-14 metų.

Charkivo asmeninių apsaugos priemonių gamyklos konstruktoriai ir NATO karininkas Kalinas Dimitrovas – vienas geriausių karinės technikos ir individualios balistinės apsaugos ekspertų, turintis daugiau nei 20 metų patirtį aprūpinant kariuomenę ir policiją – dalyvavo kuriant šiuos vaikiškus apsauginius rinkinius.

 

Pirmieji 30 tokių komplektų netrukus bus perduoti specialiajam Ukrainos nacionalinės policijos padaliniui – Nepilnamečių prevencijos departamentui. Apskritai Nacionalinė policija kreipėsi į LDC su prašymu pagaminti 500 tokių rinkinių. Kiekvieno kaina yra apie 550 USD, todėl 500 vnt. pirmosios partijos gamybai reikia surinkti 275 000 USD.

Iš viso, LDC ekspertų teigimu, evakuojant vaikus iš karo zonos gali prireikti kelių tūkstančių komplektų. Tuo pačiu metu jie nėra masiškai gaminami niekur pasaulyje.

Vaikų apsauginių rinkinių gamyba vyksta iš surinktų labdaros aukų lėšų. Tada rinkiniai bus nemokamai perduoti vaikus evakuojančioms struktūroms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()