[Žinios trumpai] Kremlius beviltiškai skambina visais varpais: pasiekta eskalavimo riba  (1)

Vladimiras Putinas per Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovą Wangą Wenbiną perdavė pranešimą apie pasirengimą atnaujinti derybas su Ukraina ir JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareiškimas apie Kremliaus norą grįžti į derybas su Ukraina ir JAV buvo paskelbtas po Rusijos ir Kinijos užsienio reikalų ministrų pokalbio telefonu. Pats V. Putinas ne kartą užsiminė apie „dialogą“ su Kyjivu ir Vašingtonu. Bisau Gvinėjos prezidentas į Kyjivą atvežė ir Kremliaus pasiūlymą „kalbėtis“.

„Apskritai Kremlius beviltiškai skambina visais varpais su pasiūlymu susėsti ir pasikalbėti. Priežastis aiški: dabar Kremliaus derybinės pozicijos silpnos, bet tendencija tokia, kad jos nebegali stiprėti. Eskalacijos riba pasiekta“, – komentavo tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas.

Jis neatmeta, kad į aklavietę patekęs V.Putinas ryšis pulti gausiomis mobilizuotųjų pajėgomis, tačiau ypatingų iliuzijų dėl tokio puolimo rezultatų jau nebėra.

„Žinoma, Kremlius negaili šimtų tūkstančių žmonių žūties. Tačiau bėda ta, kad po to vėl teks mobilizuotis, o tai, švelniai tariant, ir pirmas kartas nebuvo toks sėkmingas“, – teigia Nesmianas. Jo manymu, per antrąją mobilizacijos bangą Kremlius gali susidurti su vis didesniu pasipriešinimu.

 

Tinklaraštininkas teigia, kad Vakarai neskuba sėsti prie Rusijos Federacijos stalo. „Bus ignoruojami Kremliaus prašymai susėsti ir pasikalbėti, o tai, žinoma, gali priversti jį kažkokiai naujai avantiūrai. Bet tai tiesiog nekelia problemų: dabar tiesiog nėra resursų kažkam rimtam“, – reziumavo Nesmianas.

(270)
(6)
(264)

Komentarai (1)