„Elito vaikai turi eiti kariauti!“: Prigožinas sudrebino Rusiją – imasi tokių veiksmų, kad elitas tiesiog pašiurpęs  (3)

Analitikai teigia, kad Prigožinas Sankt Peterburge kuria PMC „Wagner“ centrą, bet apie tai neinformuoja vietos valdžios. Anot jo, valdžia neturėtų trukdyti jo grupės darbui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino bendražygis ir PMC „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, kritikuodamas vietos elitą, bando pagerinti savo statusą Rusijoje. Jis sakė, kad lapkričio 4 dieną atidarys savo PMC centrą Sankt Peterburge, rašo Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Naujoje ataskaitoje rašoma, kad spalio 31 d. Prigožinas pareikalavo, jog Rusijos Generalinė prokuratūra pradėtų baudžiamąjį tyrimą dėl Sankt Peterburgo gubernatoriaus Aleksandro Beglovo „nusikalstamos bendruomenės“ organizavimo mieste. Prigožino teigimu, Beglovo nusikalstamas tinklas ketina grobstyti valstybės biudžetą ir praturtinti korumpuotus pareigūnus.

Analitikai užsiminė, kad PMC „Wagner“ vadovas kritikuoja vietos pareigūnus, siekdamas sustiprinti savo reputaciją. Tikimasi, kad šis metodas pasiteisins, nes Prigožino populiarumas mieste auga. Tačiau pats Prigožinas Rusijos žurnalistams sakė nesiruošiantis kurti partijos ir užsiimti politika.

„Mano užduotis – vykdyti pareigą Tėvynei“, – sakė samdinių vadas.

„Jis tvirtina save kaip politinę jėgą, naudojasi savo populiarumo statusu ir ryšiu su „Wagner“, kad kritikuotų oponentus elito sluoksniuose ir institucionalizuotų savo valdžią“, – sakoma ISW ataskaitoje.

 

Prigožinas ėmė kritikuoti Rusijos elitą už tai, kad jie gyvena komforto būsenoje ir neleidžia visiškai mobilizuotis Rusijoje. Jis sakė, kad elito vaikai turėtų kariauti su Ukraina.

Kalbant apie PMC „Wagner“ centrą, tai, anot Prigožino, bus pastatų kompleksas, kuriame tilps kandidatai, instruktoriai ir įvairūs specialistai.

Analitikai rašo, kad Prigožinas pažymėjo, jog jis neinformavo vietinės Sankt Peterburgo administracijos apie centro įkūrimą, nes vietos valdžia nėra pakankamai reprezentatyvi struktūra, kad kištųsi į PMC darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(6)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: