[Žinios trumpai] Kas penktas nepasiekia fronto: skelbiami mobilizuotųjų iš Rusijos Federacijos nuostolių skaičiai  ()

Daugelio mirčių atvejų nuo mobilizacijos iki mirties trukmė tėra 9–10 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicinės žiniasklaidos žurnalistai atliko savo tyrimą. Jie nustatė 89 vyrus, kurie buvo pašaukti į Rusijos ginkluotąsias pajėgas po rugsėjo 21 d., o vėliau likviduoti Ukrainoje. Dauguma mobilizuotųjų buvo palaidoti Urale.

Vien Sverdlovsko srityje pranešimai apie mirtį atėjo 24 žuvusiųjų artimiesiems, informuoja „Novaja gazeta. Europe“.

Šaltinis rašo, kad pirmoji žinia apie mobilizuoto asmens mirtį žiniasklaidoje pasirodė rugsėjo 27 d. Karinių mokymų metu žuvo Zvezdny (Kabardino-Balkarijos) kaimo gyventojas Borisas Šavajevas, jo mirties priežastis - trombo susidarymas ir plyšimas. Rugsėjo 28 d., taip pat karinių pratybų metu, Trans-Baikalo teritorijoje neaiškiomis aplinkybėmis žuvo dar du mobilizuoti asmenys.

Žiniasklaida praneša, kad karinių pratybų metu žuvo 23 žmonės, t.y., beveik vienas iš penkių, skaičiuojant nuo 100 žmonių. Pagrindinės mirties priežastys – muštynės, alkoholis, narkotikai ir net savižudybės.

 

Pirmoji informacija apie mobilizuotųjų žūtį fronte, Rusijos žiniasklaidoje pasirodė spalio 4 d. Tai buvo žinia apie du buriatus – Dmitrijų Sidorovą ir Andrejų Picujevą, kurie buvo mobilizuoti rugsėjo 22 d.

Oficiali informacija skelbia, kad yra žinomi 24 žuvusieji iš Sverdlovsko srities ir 13 iš Čeliabinsko srities. Daugeliu atvejų nuo mobilizacijos iki mirties praėjo tik 9–10 dienų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()