Itin retas video – Ukrainos desantinis laivas „Jurijus Olefirenko“ smogė Rusijos pozicijoms: įgulą apdovanojo pats Zelenskis (Video)  ()

Įgula smogė iš 140 mm artilerijos įrenginio. Jo nuotolis yra iki 9,6 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kaip desantinis laivas „Jurijus Olefirenko“ šaudo į Rusijos ginkluotųjų pajėgų antžeminius taikinius. Tai pranešė Lenkijos portalas „Defence 24“.

Birželio 23 dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo dekretu apdovanojo laivo įgulą ženkleliu „Už drąsą“.

Dabar paaiškėjo, kas paskatino apdovanojimą. Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame, teigiama, matomas desantinio laivo veikimas. Šaudoma 140 mm artilerija į Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Publikacijoje teigiama, kad už tai ukrainiečių įgula buvo apdovanota.

Pats laivas buvo pastatytas Lenkijos laivų statykloje Gdanske. Iki 1973 metų buvo pastatyti 108 įvairių projektų amfibiniai (desantiniai) laivai, kuriais naudojosi SSRS, „draugiškos šalys“ ir Lenkija. Po SSRS žlugimo Ukraina įsigijo SDK-137 projekto amfibinį laivą. Jis vis dar išlaiko savo kovos pajėgumus.

Vaizdo įraše matoma 140 mm nevaldomų raketų salvė, paleista iš WM-18A įrenginio.

Artilerijos panaudojimas prieš Rusijos ginkluotąsias pajėgas liudija didelius Ukrainos jūreivių įgūdžius ir patirtį, pabrėžė leidinys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(1)
(159)

Komentarai ()