Melitopolyje iš pagrindinės aikštės dingo Rusijos vėliava – tai sukėlė prieštaringą vietos gyventojų reakciją (Foto)  ()

Zaporožės srities okupacinė valdžia pranešė, kad trispalvė buvo nuimta „planuotai“. Vėliava miesto centre plevėsuoja nuo 2022 metų kovo mėnesio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 13 dieną Rusijos Federacijos vėliava buvo nuimta nuo aukščiausio vėliavos stiebo Zaporožės srityje, esančio centrinėje Rusijos karių užimto ​​Melitopolio miesto aikštėje, rašo „RIA-Melitopol“.

Dar šių metų kovo 14 dieną vietiniai komunalininkai, vadovaujami kolaborantų, nuėmė Ukrainos vėliavą, plevėsavusią virš pagrindinės Melitopolio aikštės dar prieš miesto okupaciją. Tačiau sekmadienį, lapkričio 13 d., ta vėliava dingo nuo vėliavos stiebo. Kaip rašo laikraštis, šis įvykis sukėlė prieštaringą vietos gyventojų reakciją.

Žurnalistų teigimu, didžioji miesto dalis apsidžiaugė, kad buvo nuimta Rusijos Federacijos vėliava – Melitopolio gyventojai ėmė vieni kitus sveikinti socialiniuose tinkluose.

 

Pavyzdžiui, Rusijos trispalvė buvo pašalinta prieš tai, kai okupacinės pajėgos paliko Chersoną. Todėl, kaip rašo leidinys, vietos kolaborantai pradėjo panikuoti ir jau kraunasi lagaminus.

 

Kartu Melitopolio okupacinė administracija informavo vietos gyventojus, kad Rusijos Federacijos vėliavos nuėmimas yra susijęs su planuojamu vėliavos stiebo remontu ir netrukus vėliava grįš į savo vietą.

Žurnalistai spėja, kad tai gali būti dar vienas okupacinės valdžios melas, mat ši konstrukcija įrengta palyginti neseniai ir vėliavos stiebo taisyti nereikia. Leidinys rašo, kad labiau tikėtina versija, kad Melitopolis ruošiasi Ukrainos kariuomenės atvykimui ir miesto išvadavimui iš Rusijos kariuomenės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(1)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()