[Žinios trumpai] Situacija tragiška: Kremlius sustabdo milžinišką naujų ginklų programą  ()

Dėl karinių nesėkmių ir daugybės pralaimėjimų Ukrainoje Rusija apribojo didelės valstybinės ginklų gamybos programą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos spaudoje pasirodė informacija, kad V. Putinas davė įsakymą pakeisti kariuomenės aprūpinimui taikomus standartus, kad jie „atitiktų dabartinius poreikius“. Tai turi būti padaryta iki lapkričio 14 d. Šis faktas rodo, kad Rusija sustabdė ginklų programą, pagal kurią buvo vykdomas karinio-pramoninio komplekso finansavimas. Nebeužtenka pinigų naujų modernių ginklų vystymui.

Naujoji programa, kurios vertė apytiksliais skaičiavimais siekia apie 22 trilijonus rublių (350 milijardų eurų), bus bent jau stipriai apribota. Jame - ir nauji tankai, nauji naikintuvai, nauji sraigtasparniai. Dabar visa tai bus stipriai apribota, o metų metus atidėlioti projektai gali būti uždaryti.

Pavyzdžiui, spėliojama, koks bus T-14 „Armata“ tanko likimas. Šis pagrindinis kovos tankas su nuotoliniu būdu valdomu bokšteliu, moderniomis apsaugos sistemomis ir kitais privalumais, turėjo būti gaminamas nuo 2015 metų. Rusija planavo 2015-2020 metais pasigaminti bent 2300 „Armata“ tankų. Teoriškai šios mašinos kūrimas jau baigėsi, bet gamyba greičiausiai prasidėjo tik 2021 metais. Jei prasidėjo iš viso. Rusija vysto ir labai pažangų droną S-70 „Ochotnik B“. Šis 1000 km/val. greitį pasiekiantis dronas, galintis nulėkti 6000 kilometrų (3000, jei yra pilnai pakrautas), turėtų neblogai slėptis nuo radarų ir taikinius gali atakuoti 2 tonomis ginklų. Planuojama, kad jis bus naudojamas nuo 2024 metų, bet tai - labai brangi programa, kuriai reikia aukštųjų technologijų.

 

Ir tokių pavyzdžių yra labai daug. Kurių ginklų Rusija atsisakys, kuriuos atidės, o kurių tiesiog nebesugebės pasigaminti dėl technologinių iššūkių ir ekonomikos padėties, parodys laikas.

(209)
(7)
(202)

Komentarai ()