Rusai į karą meta Stalino laikų tvirtovių monstrą - kas tai per ginklas ir ką gali prieš NATO (Video)  ()

Rusijos planas panaudoti sovietines haubicas gali žlugti dėl Ukrainos priešpriešinės baterijos ugnies. Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra ginkluotos artilerija, kurios veikimo nuotolis yra iki 40 km, o D-1 pataiko tik iki 12 km atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė vėl suaktyvino sovietines haubicas D-1, kurios buvo naudojamos Antrojo pasaulinio karo metais. Jomis naikinami Ukrainos įtvirtinimai. Apie tai praneša „Defense Express".

Rusijos kariuomenė į mūšio lauką grąžina „stalinines" haubicas ir kitą retą techniką, kuriai 70–80 metų. Lapkričio pradžioje propagandistas Vladlenas Tatarskis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip Rusijos kariai šaudo šia haubica.

Kaip rašoma publikacijoje, D-1 pabūklo naudojimas pateisinamas siekiant sunaikinti tvirtoves. Šią informaciją patvirtino keli šaltiniai. Kartu autoriai paminėjo ir tai, kad Antrojo Pasaulinio karo metu sovietai taip pat naudojo D-1, kad sunaikintų įtvirtintas priešo gynybos pozicijas.

 

Kartu iškyla išgyvenamumo klausimas dėl tokių pabūklo galimybių. Haubica gali šaudyti iki 12,39 km atstumu, todėl jai pavojų kelia ukrainiečių savaeigiai pabūklai ir haubicos, kurių veikimo nuotolis viršija 40 kilometrų. Reikia dažnai keisti pozicijas, kitaip D-1 bus gana greitai sunaikintos. Tuo pačiu metu haubica neturi didelio ugnies greičio, tai tik 3-4 šūviai per minutę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()