„Trečiąjį pasaulinį karą pradėjo net ne Rusija“: kas iš tikrųjų stovi už V. Putino?  (6)

Pagrindinė Rusijos karo prieš Ukrainą naudos gavėja yra Kinija, sako Sergejus Garmašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos agresija prieš Ukrainą nėra regioninis konfliktas. Tai yra globalu. Šiuo metu Ukrainos frontuose vykstantys įvykiai daro poveikį visai planetai, ir ne tik maisto klausimais.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo žinomas Ukrainos žurnalistas, buvęs Minsko derybų dalyvis Sergejus Garmašas.

„Nebūkime naivūs. Trečiasis pasaulis karas jau prasidėjo, tačiau kol kas tik hibridine forma. Ir ją pradėjo net ne Rusija, o pasaulinio masto veikėjas“ – rašė Garmašas.

Jis sako, kad šis žaidėjas yra Kinija. Būtent Kinija „palaimino“ Kremliaus agresiją prieš Ukrainą. Juk neatsitiktinai Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, kuris jau kelerius metus sėdi saviizoliacijoje, pandemijos akivaizdoje išvyko į Pekiną pačiose plataus masto invazijos išvakarėse.

Todėl Kinija dabar „ragauja grietinėlę“ iš Rusijos karo prieš Ukrainą pigios naftos ir kitų išteklių pavidalu. Be to, Pekinui naudinga tai, kad silpsta pati Rusija, o tai galiausiai gali lemti, kad Kinija įgis daugiau teritorijų.

 

Garmašas pažymėjo, kad V. Putino valdymo metais Kinija gavo 50 metų nuomos teisę į didžiulius Rusijos Sibiro ir Užbaikalės plotus. Kalbame apie didesnes žemes nei Kremliui šventas Krymas.

„50 metų – tai dvi kartos. Ar manote, kad kinai kada nors pasitrauks? Jie nesiruošia. Priešingai, remdami šį karą, jie silpnina ir Rusiją, ir Vakarus, todėl niekas negalės pasipriešinti nei hibridinei Sibiro aneksijai, nei Kinų Liaudies Respublikos „susijungimui“ su demokratiniu Taivanu“, – teigė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(16)
(25)

Komentarai (6)