[Žinios trumpai] Švedija skelbia rekordinę pagalbą Ukrainai: skirs net 3 milijardus  (4)

Švedija ruošia Ukrainai rekordinį karinės ir humanitarinės pagalbos paketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europa didina paramą Rusijos agresijai besipriešinančiai Ukrainai. Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas paskelbė apie rekordinį 3 milijardų kronų pagalbos paketą Kyjivui. Vyriausybės vadovo žodžius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas savo oficialioje „Facebook" paskyroje paskelbė lapkričio 22 d.

„Dabar mes siunčiame Ukrainai rekordinį humanitarinės ir karinės paramos paketą", - sakė U. Kristerssonas. Jis patikslino, kad tai yra Švedijos indėlis į Ukrainos laisvės apsaugą. Naujos pagalbos vertė sieks 3 mlrd. Švedijos kronų (apie 94 mln. eur). Tai 1 milijardu kronų daugiau nei visa šalies parama Ukrainai nuo visapusiškos Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijos pradžios.

Į pagalbos rinkinį bus įtrauktos pažangios oro gynybos sistemos su šiuolaikine amunicija, lengvieji visureigiai, įranga Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, įskaitant žiemines uniformas, palapines, kamufliažinius tinklus ir kt. Kalbant apie humanitarinę pagalbos dalį, ji padės Ukrainai atkurti svarbiausią infrastruktūrą, kurią sunaikino Rusijos bombardavimas.

 

„Ginti Ukrainos laisvę yra svarbiausias šių laikų užsienio politikos uždavinys", – pabrėžė Švedijos premjeras. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas padėkojo Europos draugams už šią didžiulę paramą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)

Komentarai (4)