„Situacija ne bloga, ji labai bloga“: JAV žvalgyba skelbia apie rimtas problemas Rusijoje  (33)

Po devynis mėnesius trukusio karo su Ukraina Rusijos kariuomenės kovinis potencialas labai sumažėjo, o Rusijos padėtis tragiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė interneto svetainė „Ukrainska Pravda“, remdamasi JAV žvalgybos duomenis atskleidusio amerikiečių diplomato informacija.

„Mes žinome, kokius ginklus ir kiek jų turi Rusija, ir kuo ji teoriškai gali pasikliauti. Taigi Rusijos padėtis ne tik bloga, bet ir labai bloga, todėl rusai naudojasi visais svertais, kad pasiektų derybas. Jiems reikia pauzės“, – sako vienas su kariniais klausimais susipažinęs JAV diplomatas.

Žurnalistai pastebi, kad Maskva jau kelias savaites ieško balistinių raketų iš Irano ir daugiau bepiločių orlaivių. Jei Kremlius galėtų greitai atnaujinti savo raketų atsargas, jis nesiektų jų importuoti iš trečiųjų šalių.

Kaip „UP“ patikino aukšto rango šaltiniai Ukrainos saugumo bloke, lapkričio viduryje Rusijos raketų pajėgumų užteko dar ne daugiau kaip trims tokioms masinėms atakoms kaip lapkričio 15 dieną. O Rusijai reikia daugiau nei metų, iki 14-16 mėnesių, kad atkurtų savo raketų atsargas.

Rusijai tai yra negrįžtamas praradimas: ji išleidžia likusias savo strateginių raketų atsargas, kurių negali greitai atkurti savo gamybos priemonėmis. Rusijos kariuomenė jau dabar yra priversta iš branduolinių atsargų išimti raketas tiesiog nusukdama branduolines galvutes.

Ne ką geresnė padėtis ir su pačiu Putino mėgstamiausiu kariniu žaislu – branduoliniu šantažu.

 

2022 metų lapkritį svarbiausios valstybės vieningai įspėjo Rusiją dėl negrįžtamų pasekmių, jei būtų panaudotas branduolinis ginklas.

Lapkričio 14 dieną CŽA direktorius Williamas Burnsas asmeniškai išskrido į Ankarą, kad Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktoriui Sergejui Naryškinui išsamiai paaiškintų, kas nutiktų Rusijai, jei ji paspaustų branduolinį mygtuką.

Net Kinijos vadovas Xi Jinpingas, paskutinė V. Putino viltis, Balyje vykusio G20 susitikimo metu pareiškė, kad „branduoliniai ginklai apskritai niekada neturėtų būti naudojami, taip pat ir Ukrainoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(200)
(3)
(197)

Komentarai (33)